Glädje i Rudu!
Vi åkte med Filippa och Liegel till Svenljunga för hon skulle stamboksföras. Glädjen blev stor när hon höjdes till 40 p.
Det gick så bra hela dan och Liegel hade fullt upp att fjädra upp sig för alla små föl han såg. Magnus och Liegel blev ett fint team tillsammans och visades på bästa sätt. Filippa som gärna visar upp sig gjorde det med bravur.

Ny ridhäst i Rudu!
I dag tog jag en liten ridtur på Waltz för första gången och det var inte ett dugg konstigt tyckte han.
Semestern består av mycket hästaktiviteter det tycker Håkan och jag är kul. I fredags så var det dax för Waltz att visas som tre åring i Nottebäck.
Gick jättebra och han fick full pott på körningen. Han var så lugn och fin hela dan och då blir man så gla och go i hjärtat.
Mer om det finns att läsa i hans flik.

Semestern har kommit och då finns det mer tid för våra hästar. Vi kör och fixar det mesta. Fölhantering lite var dag och nu har jag börjat rida Filippa igen och det var så himla kul. I bland får Liegel följa med eller så är han med Håkan i stallet. Filippa tycker det är riktigt kul att komma ut igen. Waltz kör vi en del och i dag tog vi en tur med skrindan i byn. Annars är det mest nyttojobb för honom. Wille har fått dra det största lasset i sommar då Filippa varit lite mammaledig men nu är hon snart igång igen.

Slåtter i Rudu!
Förra veckan kom då äntligen värmen och det med besked. Då fick hästarna jobba lite ordentligt. Slåttermakinen blev Willes och vi slog ett par timmar var kväll. Gräset var väldigt långt och tjockt i år. Hösprätten kom också tillanvändning då det torra vädret gjorde att vi inte behövde hänga allt utan kunde köra in det direkt från backen. Lördagen hade vi bjudit in till slåtterdag och vädret skulle hålla i sig med 30 grader temp. Men det avskräkte inte alla. En tapper skara var här och kämpade i värmen. Tack alla ni som kom och hjäpte oss nu står alla hässjor fint och torkar.

Lite nytta gjorde vi häromdagen när vi tog Wille och walle och körde ner till ridbanan. Där tog vi fram harven och harvade till ridbanan lagom till lektionsridningen dagen efter.

Wille används flitigt. I lördags var vi med på loppmarknad och då agerade han ridhäst åt både vuxna och barn. Fullt upp med många som ville prova på nordsvensk. Solen stekte och här står Håkan och Wille och inväntar öppningen för dagen.

Dm i körning/ridning utövade vi i helgen. Håkan körde och jag och Wille startade i ridning. Wille skötte sig riktigt bra med tanke för sin ålder. Vårat mål var utan u och det gick bra och vi slutade på en 4 plats och bästa nordsvensk. Håkan kom 3 a och var jättenöjd med det också.

Filippa är på besök hos Lothar igen!
Liegel dryga tre veckor fick nu följa med mamma till Lothar.Vi måste ju få föl nästa år igen. Liegel gick på transporten utan bekymmer och stod helt stilla i tre timmar. Sen var det kul med alla kompisar och morfar tyckte nog det var kul med besök också. Nu får vi hoppas att Filippa blir dräktig för jag vill inte vara utan dem allt för länge i sommar.

Vårbruk i Rudu söndagen 17 Maj.
Vårbrukardag i Rudu!
I år hade Håkan och jag vårbrukardag själva.
Vi hade inte så stor åker som skulle sås i år så det var lönt att
bjuda in. Vi får ta det till hösten och bjuda in till plöjningsdag i stället.
I alla fall så har vi harvat hela våren både i par och enbet.
Nu började vi morgonen med att slätharva åkern med parhästarna Wille och Walle.
Paus och vila. Sen fick Håkan fram såmaskinen och Wille fick förmånen att dra den tills
hela åkern hade fått frö.
Paus och mat igen. slutligen blev det Waltz tur att dra ringvälten över åkern.
Känns alltid gött när man får avsluta vårarbetet och vänta på regn och värme så det börja växa ordentligt.

Här provar jag vår nya 8 hjuling tillsammans med Wille.

Liegel han växer och är pigg. Här har de fått komma på bete men på nätterna får de sova inne i boxen.

Liegel har då äntligen kommit. Efter 366 dagars väntan föddes det då ett hingstföl efter Lothar. En stor kille med mycket sprall i benen. Filippa tar sin mammaroll på ett lugnt och bra sätt. Är så himla glad att allt gick så bra.

Solig och fin Påskhelg i Rudu!
Vilken härlig helg det blev med torrt och fint vårväder.
Då tyckte jag att det hade passat väldigt bra att fIlippa hade fölat men det tyckte tydligen inte hon.
Fortfarande i skrivande stund så går hon på berget och vankar tillsammans med de sina brorsor .
Mycket spring på nätterna har det varit nu i flera veckor så nu hoppas jag snart att jag får sova en hel natt igen.
Två veckor över tiden har hon gått nu så vi får se om hon ska hålla på sig till tre veckor. Fabiola hennes mor gick nästan 12 hela månader. Men inget är som väntans tider.
För övrigt så har vi harvat med Wille och Walle både i par och enbet. Lite vagnsturer kör vi också med dem. Ska väl snart prova på och köra vagn i par med dem.
Varje vecka rider jag även lektion med Wille med inriktning dressyr. Började med honom i januari och det går framåt och nu börjar han få upp flåset så han orkar bättre. Lite mer träning att jobba ihop med andra hästar behövs då han gärna vill ligga efter dem och stannar tvärt då en häst kommer upp bakom. Men en helt annan styrka och balans har han fått i kroppen. Han var ganska vinglig innan att rida på. Lite extra kul att vi fått igång en kallblodsgrupp i ridning.

Kallt och blåsigt i Rudu!
Inget är som väntan på att ett föl ska komma. Spänningen är olidlig på vad Filippa har i magen. I helgen har vi harvat och kört vagn med hästarna. Håkan har även tränat på att lägga bänk med Wille. Harva i par med Wille och Walle gick riktigt bra för att vara första gången.

Ännu ett vårtecken i Rudu!
Vi plockade fram harverna och harva en del åt jordägaren.
Det har torkat upp bra så det gick fint. Något jag tycker är roligt så är det att harva. Waltz fick också jobba lite framför harven både lö och sön.
PÅ söndagen tog vi Wille och åkte på en skogsdag med inriktning dm träning i skog. Så bra när man kan åka ut med pollen och träna ihop med andra och inte tala om fikastunden som blir så trevlig med go matsäck med likasinnade.

Vår i luften!
En helg i vårens tecken, lite blåsigt men soligt och skön temp.
I lördags var vi i Tranås och körde det årliga KM i skog hos Göran. Inte så många startande i år.
Håkan och jag tog med Wille och Håkan körde och jag medhjälpare. Håkan och Wille är ett bra team som lyssnar in varandra som ett bra partnerskap ska va. Av fyra startande så hamnade de på en tredjeplats med 171 straffpoäng. På söndagen var det min tur att vara med på kallblodsridningen igen. Vi är ett gäng som samlas på söndagar och rider för en tränare och då är det Wille som är ridhäst. Jättekul att det finns intresse för detta och en eloge till vår tränare Piven som med stort intresse vägleder oss. För övrigt så körs vår blivande tre åring en hel del. I helgen blev det miljöträning på stor väg då vi tog en längre runda i byn utöver den vanliga körningen med vatten och hö som han sköter det mesta av. Filippa är nu som en spärrballong men körs en del med vagn. I går fick hon dra vagnen med kälkar på när de skulle flyttas in till grannen loge sen tog vi en åktur runt byn. Nu ser vi fram emot det väntade lilla fölet som ska se sina dagar 22 Mars få se hur det går med det.

Solsken över Åsens by!
Vilken fantastisk dag vi fick i lördags. Vi hade anmält oss att delta på skogsdag i vackra Åsens by.
Det blev Wille som fick följa med så vi lastade på morgonen och åkte iväg.
Kl 9.00 var vi där och började sela och fixa inför dagens övningar. Vi var två ardenner och fyra nordsvenskar som kämpade i skogen. Det kördes med kälkar och sax. En hel del besökare var det under dagen som ville uppleva skogsdagen i det underbara vädret.
När vi kom hem så fortsatte vi att köra kälke och ved med Waltz som går som en klocka. Man glömmer helt bort att det är en blivande tre åring. Han står still utan bekymmer vid lastning och drar så lugnt och fint.
I söndags så tog Håkan Wille och jag Waltz sen åkte vi på en långtur med kälkarna. Waltz tycker helt klart att det är han som ska gå först och det håller Wille helt med om. Med många tempoväxlingar över åkrar och gärden blev de ganska trötta och svettiga innan vi var hemma.

Vinter med sol och bra slädföre!
I lördags satte Håkan dit parstången i kälkredet och det nya flaket på.
Nu skulle vi provåka på en tur med par. Filippa och Wille selades och sattes för.
Sen körde vi en runda i skog och på väg. Gick riktigt bra det var ett tag sen vi körde par med dem .
Vi hade också vår nyinförskaffade partöm som Gudrun gjort lite smalare en den andra vi har.
Inte så tungt i hand och mun. Bådas hästarna verkade nöjda med att gå bredvid varandra.
Efter lite värmande kaffe så fick Waltz vår blivande 3 åring dra kälken med ved och sen blev det vattenkörning.
Hoppas nu att vintern håller i sig denna veckan när det är sportlov.

Minstingen Niklas i familjen fyllde 18 år i helgen. Inga småkillar vi har längre.
Lite kalas blev det för honom i helgen. Men vi började lördagen med att åka till Rolle och Ewa i Kulla de bjöd in till skogsdag med häst. Sånt tycker vi är roligt så vi lastade med oss Wille och åkte dit. Ett vackert vinterlandskap mötte oss och glada kuskar och pållar. Först lite genomgång av redskap sen var det dags att sätta igång. Det blåste lite kallt men det blev bättre när vi kom in i skogen.
Vi körde först med sax och efter fikat blev det kälke. Wille jobbade på lugnt och metodisk och brydde sig inte om de andra hästarna. Det blev lite stockar utkört .
Tack Ewa och Rolle för en riktigt trevlig dag hos er.
Hemma var Filippa med sin stora mage som växer men på söndagen var det dags för de alla tre att dra hem ved med kälken .

Januari månad rusar iväg när veckorna är fulla av roliga aktiviteter.
Det är mycket häst men för lite snö och kallt. Tänk om det ändå kunde frysa på och komma lite snö. Jag är så sugen på att åka släde och att köra med kälken i skogen. Nu är det lerigt och regnigt och inte så roligt ute. Men vi har turen att ha en fin ridanläggning på nära håll. Dit åker vi nu när vädret är som sämst. Wille och Waltz får följa med på träning i ridhus. Tömkörning och ridning för Wille är superkul . I helgen var det dags för vår träff i kallblodsridning i nordsvenska hästen med Piven som ridlärare. Fanns mer intresse än vad jag vågade hoppas på. Ska bli så roligt att se vad det här kan leda till mer säger jag inte men jag har en del funderingar.

Ledighet under julen blev extra bra när det på julafton började snöa som sen fick ligga kvar i en vecka. Kälkar och slädar drogs fram sen var det vedkörning varje dag. Hästarna turades om att dra ved .Waltz som nu blir 3 år till våren är en riktig klippa till dragare. Lugnt och metodiskt dra han utan att tycka något är för tungt. Ett himla bra självförtroende på den hästen. En skogsdag i Hult passade vi på också att åka på. Då blev det Wille som fick följa med och göra lite nytta. Tack Christian och Linda för en trevlig och väl förberedd  dag hos er. Har även varit med på ridning i grupp markträning och dressyr med Wille i ridhuset. Ridturer ihop med andra hästar har det också blivit för både Filippa och Wille. I går provade jag på tandemridning med Filippa som förlöpare och Wille gick riktigt bra. Sen har det förstås blivit lite annat  som shoppat på rean, var på bio, släktträffar hör ju också till när det blir ledigt. Nu är det snart som vanligt igen men det är rätt skönt det med.

På återseende