16. sep, 2014

Helgkul


Helgerna är fulla av hästaktiviterer så himla kul.
Förra helgen var vi med på Rudenstams fruktdag och då var Filippa och Wille med och alla som ville fick rida en tur. Kön växte sig lång hela dagen och tålmodigt knatade de runt i äppelträdgården våra goa hästar. Söndagen var det dags att åka till Landeryds tågdagar.
Där var Nordsvenska hästen JKP distrikt och gjorde reklam för nordsvenska hästen. Anders Holmgren hade ordnat med att Hästmannen var med och åkte på vagnen och många var de som ville åka med då förstås. VI hade med Wille och förevisade skogskörning med häst.
Uppskattades av både stora och små. I går var då dags för den årliga allmogemarknaden i JKP. Alltid lika trevligt med mycket folk och soligt väder. Våra hästar Wille och Filippa stod fint hela dagen och lät sig klappas och beundras förstås. Finns ju inget vackrare en nyryktad Nordsvensk som glänser i solen. I mellan alla uppdrag vi är ute på så körs det och rids en hel del. Filippa utvecklas i rask takt och går nu i fin form i ridningen. Nu har vi även kommit i gång att köra dem i par i både arbete och vagnskörning.
Waltz har nu fått större uppdrag och sköter jordgubbslandet och vatten/hökörning han är duktig den pojken.
På bilden ser ni Filippa som ryktas av en liten beundrare på allmogemarknaden.