Blogg

5. jan, 2015

2014

Ett år med mycket hästaktiviteter och en del förändringar i livet.

Skogshästens seminarier där Åsa Friman och Håkan och jag var medarrangörer i april var ett

jobb som pågick i många månader. Grevagården är också en höjdpunkt varje år. Filippa blev i år dräktig med den snygge hingsten Lothar. Wille plockade ihop hela 49 p på kbi i Nottebäck.

Hela familjen åkte till London och firade min 50 årsdag var också så himla kul och spännande.

Vår äldste son blev färdig med sina studier efter fem år och fick jobb i Växjö och flyttade dit.

Niklas vår minsting på 18 flyttade ut till stugan på gården.

Theddy en av våra Helga birmor blev akut sjuk och fick avlivas

Vår älskade Fabiola vår första nordsvensk som lärt oss så mycket och som givit oss tre underbara föl, flyttade till de eviga gröna ängarna i höstas. Wille var med på lucia i Huskvarna och drog vagn med bjällerkransen på.

Nu ser vi fram emot 2015 vad det har att erbjuda. Vi längtar förstås efter Filippas föl som beräknas komma i slutet av Mars.

28. dec, 2014

Julen 2014 blev vit helt otippat! På eftermiddagen på julafton började det snöa lagom tills det var tomtedax. Då kom den rätta julkänslan. Sen fortsatte det med kalla dagar och ännu mer snö. Det blev att ta fram kälkar och börja köra ved. Så mycket renare det blir när det blir lite kallt och snö. Nu har det körts ved med alla hästar. Annandagen började Filippa och jag med en lång tur med kälken. Travade fram över snöklädda skogsvägar in i skogen avslutade med att köra hem ett par lass ved. Filippa Så positiv till allt jag hittar på med henne. I dag var det dags att åka till Christian på en skogsdag. Då blev det Willes tur att följa med. 14 minus grader med lagom mycket snö. Vi var ett gäng som träffades och det var en himla aktivitet i skogen. Alla hästar och kuskar var glad och riktigt varma stundvis. Man blir varm av att köra häst i skogen.

15. dec, 2014

December månad och en himla massa hästaktiviteter blandat med julbord, kalas och julförberedelse. Det är som det ska vara denna månad hektiskt... men snart är det julledigt :)
I går var det första gången som Wille fick vara med på Lucia firande. Det skötte han så himla bra med fackeltåg, trafik och en himla massa folk. Det var nog en trött Wille som åkte hem i transporten efter den eftermiddagen. Inte mindre trött var han i kväll när vi var på clinic Arena och red för en tränare.
Himla kul med så mångsidiga hästar.
Filippa hon växer på om magen och hon jobbar på i både körning och ridning men är nu på hemmaplan det mesta. Igår när vi skulle lasta vagnen som vi skulle ha med på Luciafirandet så backade Håkan upp den med Filippa på bilkärran. Det gjorde hon så fint och höll den sen på plats tills Håkan låst den. Man måste ju utnyttja hästkrafterna. Waltz han jobbar på här hemma och har även varit med på en del skogsdagar. Fryser det till snart så ska vi börja köra hem veden. Ser även fram emot slädturerna.

30. nov, 2014

Till slut bestämde vi oss för att åka upp till Solna för att gå på mässan i Friends Arena. Bokade biljetter till kvällsshowen.
Nytt för i år var att det fanns ett paddockprogram där rasföreningarna visade upp sig hela helgen. Man kunde även se framridningen. Nordsvensken visade upp mångsidigheten med dressyrridning, körning, trickträning och det gjorde de med riktigt bra. Det var samtidigt kul att se vad de olika raserna visade upp. Showen var i år fartfylld och proffsig.
Vi var mycket nöjda när vi vände skutan hemåt i gen.
För övrigt så jobbar vi på med våra hästar. Nu är det mycket hö och vattenkörning som alla tre får bidra med. Här har vi hämtat hö med Wille som ska hem till stallet. Ca 25 - 30 säckar i veckan kör vi hem och upp till hagen. Likaså vattendunkar blir det ca 25 i veckan som ska upp till hagen. Det blir lite måstenkörningar. Snart ska vi även börja köra hem ved åt grannen och till oss själva. Ridnig blir det också mycket. Wille rider jag mycket på banan nu och även för en tränare. Han är pigg och alert. Han har nu börjat förstå galopp skänkeln.

12. nov, 2014

En resa var planerad för fam. Fingal. Inte så ofta vi är ute och åker utan häst. Men eftersom jag skulle fylla år så tyckte jag det kunde passa att ta med killarna på ett äventyr. Sagt och gjort London blev bestämt. Torsdag natt 2.30 gav vi oss iväg till Landvetter. Landade 8.15 i London sen bar det iväg i tunnelbanan mot Paddington där vi hade bokat vårt hotell.
Museumbesök stod högst på listan hos killarna. Fyra stycken hann vi med. Lite shopping och strosa runt i Piccadilly circus blev det också. Höjdpunkten för mig blev på självaste födelsdagen när jag fick en guidad tur på häst i Hyde Park. Stallen var mitt i stan så turen började mitt i stan och fortsatte till Hyde Park. Där var det sand vägar längst efter parken. Omväxlande trav och skritt blev det på turen och tjejen som guiade mig berättade hela tiden vad vi passerade.
Bilden visar grabbgänget på Waterloo road.