11. jun, 2013

DM i brukskörning/ridning

En strålande långhelg i soligt väder.
Lagom varmt att göra små dagsturer i .
Vi har besökt Gränna och Tergnertornetornet en vän som fyllde 50 fick bevisa att konditionen finns kvar för oss hästkvinnor trots åldern.
Vin och ost var belöningen när vi varit uppe och kikat på tre landskap på en och samma gång. Småland, Västergötland och Östergötland.
Efter att promenerat ner igen så blev det en god middag i Gränna hamn i solnedgången. En fantastiskt dag att göra en utflykt på när vädret är så ljuvligt.
Passade även på att göra en utflykt med far min som har fyllt 80. Vi åkte ner till Vimmerby i Lördags hela familjen och mina syskon. Fikade och shoppade i en mysig stad sen tittade vi på Emils gård i katthult som var så vackert. Bilarna fortsatte sen till Norra sandsjö värdshus genom slingrade skogsvägar. Värdshuset ligger vid en sjö som visade sig från den bästa sidan. God mat och bra priser med en trevlig personal. Dit går nog skutan fler gånger i sommar. På hemvägen var förbi Waltz på hingstbetet. Det var en lugn och trygg grupp hingstar som mötte oss med ett stort välväxt bete. Han behöll hullet och såg ut att må prima.
Hästaktiviter har det förstås blivit också. Red lektion i fredags med Filippa provade då på att hoppa ett hinder. Hon var inte lika sugen på att hoppa som sin mor. VI får väl se om jag kan tända till henne.
Så i söndags var det dags för Filippa och mig att delta i DM i brukskörning/ridning. Jag har kört med Ego på km innan men DM har jag aldrig vågat mig på. Filippa var lugn och fin som hemma hela dagen.
Hon gjorde verkligen sitt bästa för mig men det där att backa måste jag öva på. Fick U dvs utesluten på backningen. Man får tre försök att backa in i en port och det är inte rätt att komma rätt. Men övning ger färdighet. Ridningen gick bra förutom att jag glömde bort vägen och fick U rätt igenom. Men hon känns så himla bra och samarbetsvillig. Fick faktiskt mycket beröm för henne.
Nu är det måndag och sista veckan i skolan för minstingen som slutar år 9 på fredag,