Blogg

1. jan, 2014

Vart tog de året vägen tro?
Likaså julen svissade förbi med en ryslig fart.
Förutom att umgås med släkt och vänner så har det förstås blivit en del hästaktiviteter.
I lördags bjöd Christian in till en skogsdag hemma hos sig.
Håkan och jag tycker det är trevligt att träffas på detta sätt med häst.
Dels så är det nyttigt för hästen och oss att få jobba tillsammans i grupp.
Sen är det plus i kanten om hästen sköter sig på bästa sätt även när man är borta.
Denna gång var det Willes tur att följa med han har inte varit med ute så jättemycket.
Men han skötte sig väl kanske lite ofokus på arbetet men lugn och fin.
Det var 7 hästar och ett 30 tal åskådare som hade samlats för att lära sig att
köra häst i skogen. Christian hade förberett med att hugga fram i skogen på bästa sett.
En liten bit var det att ta sig från gården till skogen men ack så nyttigt för hästarna att gå av sig i led
innan arbetet skulle påbörjas. Matsäcken smakade ljuvligt efter ett pass i duggregn körning.
Hoppas detta blir favorit i repris framöver så Cristian bjuder in till en dag till i vinter.

22. dec, 2013

Dan för dan före doppardan. Ja nu närmar det sig den stora dagen.En grön jul i år med blåst och regn på tvären. Det gjorde att vi lastade Filippa och Waltz och åkte till Clinic arena där jag skulle rida lektion för Carina. Håkan passade på att tömköra Waltz på banan. Han var cool hela tiden och lunkade runt och tur var det för Håkan är inte så snabb numera. Filippa var pigg och full av energi så det var roligt och vi hoppade hinder, travade över bommar och mellan koner. Övade en del på att backa i vinkel och att gå i sidled. Funkade bra och det är så mycket lättare när man inte behöver jobba för farten så mycket. När vi skulle åka hem så tyckte nog Filippa det var roligt och ville stanna kvar för hon stod och tjurade en stund innan hon klev på transporten. Hon är inte tonårstjej för inte. Wille som stod i stallet under tiden fick följa med ut på eftermiddagen. Då körde vi vatten till hagen, körde ner en julklapp till grannen. Tre vedlass han vi också med innan mörkret. Träskulpturen som är på bilden hittade en kompis till mig på sortergården. Blev så glad när jag fick denna. Veden och piskan var då borta med det fixade min far som är händig med trä till. Jag goglade lite på träskulpturer och hittade då att tillverkaren är en man av namn Erik Runqvist. Det hade varit en utställning av hans verk för några år sen i Vrigstad som var hans hemstad. När man studerar detta verk så förstår man att köra häst hade han gjort för det finns inte en del som saknas. 🙂

22. dec, 2013

Inkörningen av Waltz går framåt. Kälke har han dragit några gånger. Dragit små stockar i linor likaså. Sulkyn har han också provat på och det gick bra. Nu jobbar vi på med detta plus massor miljöträning. Han får ibland följa med till ridbanan och där bli tömkörd mellan koner och hinder. Jättenyttigt för både han och Filippa som gärna vill hålla koll på han.

8. dec, 2013

Vinter🙂

Hundarna blev glada i dag när snön började falla nu är deras bästa tid.

I fredags hade vi hovslagarn här för att sko upp hästarna med vinterdojjor. Sulor och 4 broddar i var fot sen går de rätt stadigt. Passade bra nu när vintern gjorde sig till känna. Så i dag drog vi ut till skogen med Wille och drog hem ved till grannen. Snön yrde på tvären så det var ett riktigt busväder. Men hästarna brydde sig inte så mycket om det. Vi passade också på att köra Waltz för kälken för första gången. Gick riktigt fint han brydde sig inte det minsta utan knatade på så vi gick en runda och sen var vi på ett gärde och körde lite volter. Han har gått med en hel del när vi kört Filippa och Wille så han bryr sig inte om vad som släpas bakom honom. Nu blir det att köra små lass med honom i vinter. Filippa fick dra upp hö och vatten till hagen i dag och det hade hon att göra med hela förmiddagen. Igår hade jag bokat ridhuset.  Fabiola, Åsa, Filippa och jag red lektion. Två brunstiga märrer men det gick bra. Men dock något tröga. Det blev hinder, bommar koner som jobbades med.

 

1. dec, 2013

I helgen har vi varit på ridbanan och tränat med hästarna. Först ut i fredags blev Filippa och Waltz vi lastade dem och körde ner. Inte så långt men ganska bra träning med lastning och skönt att slippa att gå i mörkret. Jag red Filippa och Håkan tömkörde Waltz. Vi byggde upp en bana med olika hinder och det blev en bra träning. Waltz fick extra träning med lyhördheten. Skritt, trav och stanna. Gick riktigt fint. På lördagen fick Wille och Waltz följa med båda tömkördes och Wille lite extra på volt. Båda är riktigt coola och det spelar ingen roll vad vi bygger upp för skrämmselhinder så knallar de igenom utan att ifrågasätta. Filippa är mera osäker på vad vi hittat på. Waltz lär sig fort och det var en mjuk och smidig häst att tömköra när han sovit på saken sen fredagen. Filippa fick äran att vara körhäst hemma.

 Eftersom vi skulle på julmiddag i dag söndag så skuttade jag upp tidigt för jag ville ju inte missa att jobba med hästarna en stund på förmiddagen. En ridtur i blåsig, ljummen vind och lite körning med Wille förgyllde dagen. Fortsättningsvis blev det julmiddag på Wiredaholm och julmarknad på Åsens by. En trivsam helg 🙂