Blogg 2012

28. dec, 2012

Äntligen en dag med solsken och minusgrader det har jag längtat efter. Finns inget bättre än att köra ved från skogen när solen skiner. Annars har det varit riktigt blött en del dagar. Juldan och annandagen fick vi sitta i duggregn på kälkarna då blir allt blött och kallt. Skönt med några dagars ledigt och hästarna får jobba var eviga dag. Vi har nu delat på Fabiola och Waltz  så nu får Waltz nöja sig med Wille som sällskap. men de har roligt och småkivas i hagen. Waltz han tömkörs en runda ibland och får känna på hur det är att komma hemifrån utan sällskap. Då måste han lita på oss och det funkar bra. Han får också stå inne och suga på bettet och vänja sig vid det. I går tog Åsa och jag en ridtur på Filippa och Fabiola skönt med lite sällskap på ridturerna ibland. Tycker både jag och hästarna.🙂

16. dec, 2012

Slädföret håller i sig och Håkan och jag kör för fullt när tid ges. Ved på kälkar är en del av jobbet för våra två unghästar. Grannen håller på och gallrar och vi kör hem till han. Passar oss utmärkt att ha lite lagom körning. Hö och vatten ska ju också köras och då får Filippa dra tyngsta lasset. Häromdagen tog vi en långsväng med  med Filippa och Wille. En härlig sväng som gick över skog, ängar och småvägar. Filippa och jag först och Wille travade glatt med . Lite tveksamt över en bäck men med lite övertalning så gick han över den med. När vi kom hem var de ordentligt svetta så då blev det täcke och lite gott att äta. Lite ridnng har det också blivit med både Filippa och Fabiola och hundarna har fått puls med i snön. Då blir de ordentligt trötta hundarna för att hoppa i snön tar på krafterna. Nu är det bar en vecka kvar till JUL och mycket som ska fixas. Men granen står så grön och grann i stugen.....

 

9. dec, 2012

I dag för tjugo år sedan föddes vår andra son Jonas på självaste Annadagen.  Det har han firat i helgen med släkt och vänner.                       

Strålande sol och massor med snö då är det härligt att ha nordsvenskar att köra med. Frustande har de travat mede kälkar över snön. Wille som bara är 2,5 är en stadig kille som gillar att jobba. I dag flyttade vi vatten tunnan med honom och Wille stod snällt och tittade på när Håkan lastade på den på kälken. Igår plogade vi snö med honom det är skönt att ha skottade vägar till hagarna. Det fixade han fint trots att det kan bli lite tungt i backarna. Är så glad i denna häst. Nu väntar vedkörning framöver och det är något jag ser framemot så hoppas snön får ligga kvar över jul.

6. dec, 2012

Jisses va det har snöat.......mycket jobb när det ska ner men ser fram emot alla slädturer med hästarna. När vi tittade på 10 dynsprognosen visar det minus grader hela tiden. Far min sa idag att ett gammalt talesätt påstås det ligga snö kvar till april. Det kanske blir en riktig vargavinter i år. 🙂Kälkarna togs fram i helgen så visst har vi provkört. Till dubbelkälken har Håkan gjort en låda som vi kan lägga  höbalar i så det är smidigt när det ska transporteras till hagen. Likaså vattendunkar kör vi i en annan liten låda som sätts på en kälke. Passar lagom att sätta i tre 25 litersdunkar. Wille drar detta galant och Filippa tar höet.

I helgen var det horsehow på Globen och vi var där för att se forkörarna som kom med de fina nordsvenskarna. Mycket bra reklam för rasen kanske fler vill ha just nordsvensk nu.

Sen har vi haft trevligt besök till Zingo en röd lapphundstik har varit hos honom på parning. Hoppas nu att vi får åka och titta på små ulliga och gulliga valpar framöver.

 

25. nov, 2012

I dag åkte vi med Filippa till riddesberg. Där hölls en domarkurs och då behövde de hästar att träna på. Olika kallblodsraser var där. Det blev en bra träning för Filippa och hon skötte sig så fint. Morgan som var kursdomare var förtjust i henne och vi fick goda råd av honom vem som ska bli far till framtidens föl. Resten av dagen körde vi först Wille med trillan. Vi körde ner till granngården och hämtade havre och äpplen. Sen var det lite höbalar som skulle köras till hagen. Waltz fick gå en runda med sele och linor på i dag. Första gången med linor men det brydde han sig inte om. Först hängande över ryggen och sen släpande i backen. Kvällen avslutades med att jag tog Filippa och red ner till banan och körde ett pass och efter att jag sen gick en runda med hundarna så känner jag för sängen nu. I morgon ny vecka och nya möjligheter!!🙂