Blogg

20. dec, 2015

I fredag var det då dax för Liegel att flytta till sitt nya hem. Allt har gått bra och han trivs med sin nye kompis. Filippa har ropat en del efter han i hagen. Men nu har hon lugnat sig och har nog förstått att han flyttat hemifrån som pojkar gör i den åldern. Nu hoppas vi att hon får ett nytt fint föl till sommaren.

4. dec, 2015

Lite träning med Liegel blev det i söndags när Åsa och Magnus var hemma.

24. nov, 2015

Här på bilden ser vi Håkan och Waltz. Vi är på en skogsdag hos Bertil. Mycket folk och hästar som jobbade i skogen. Så det blev bra träning för vår tre åring. Waltz tittade sig omkring när vi lastade av han och sen var det inte så mycket mer med det. Han jobbade på lugnt och fint precis som han gör här hemma.

18. nov, 2015

November och körkurs!
Nu börjar man känna av att det är november och höst.
Nu är det kurser på gång. Vi var hos Johan i Vånga förra helgen då han hade parkörningskurs. Vi kör våra hästar i par en del och tyckte det kunde vara bra att få lite mer kött på bena som än säger. Det var lärorikt och trevligt på alla sätt och nu ser vi fram emot nästa tillfälle.
Regn och blåst och lite lägre temperaturer.
Men det satte inga käppar i hjulet för att vi skulle fortsätta vår körkurs.
Andra tillfället hade vi i söndags och då var det först återkoppling från förra tillfället.
Vi fortsatte sen och sela hästar med olika selar för att därefter ge oss ut för att tömköra.
Den som hade fruset fick snart upp värmen. Vi övade också på att anspänna en kälke som vi
testade och köra. Lite vagnskörning tog vi också så eleverna fick känna på hur det var att köra fyrhjulsvagn.
Efter det var vi frusna och gick in i stugvärmen och åt våran matsäck och utvärderade vad vi gått igenom.
Sen fanns det önskemål om att jobba lite med Liegel vårt årsföl. Håkan visade först vad man kunde göra för olika övningar med han i stallet. Sen selades han på och Håkan och jag visade hur vi jobbade med Liegel på en tömkörningsrunda.

3. nov, 2015

Körkurs för nya kuskar med dag 1 i lördags.
Det blev en trevlig dag med kuskar som så gärna ville lära sig allt om att köra häst. Vi började dagen med fika och och lite teori vad man bör tänka på. Sen var det selning i stallet. Många remmar att lära sig hur hårt det ska ställas och hur selen ska ligga på hästen. Även hur selen fungerar när hästen drar är viktigt att känna till. Tömkörning på bana blev nästa och Filippa och Wille fick stå till tjänst som skolhästar och det gjorde de tålmodigt. Slutligen gick vi igenom om hur man anspänner och eleverna fick känna på hur det var att sitta på kuskbocken. Nu ser vi framemot nästa tillfälle!