Mina recept
Antal portioner 15 - 20
Det behöver du
100 g smör3 ägg
2 dl socker
2 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
3 tsk kanel
2 tsk bikarbonat
3 dl vetemjöl
1,5 dl filmjölk
Frosting
50 gr smör
7 dl florsocker
160 gr färskost
rivet skal av apelsin plus saften
vispas till en jämn smet
Smaskiga pepparkaksmuffins
Hur man
smält smörvispa ägg och socker vitt
blanda i resten och sist smöret.
häll upp i muffinsformar och fyll dem drygt hälften
grädda i 175 grader i ca 20 minuter
låt svalna och spritsa på frostingen och dekorera dem efter din egen fantasi
Antal portioner ca 50 st
Det behöver du
Konsten att få saftiga lussebullarär
mycket smör och knåda degen länge och jäs den under plast.
5 dl mjölk
75 gr jäst
2 tsk kardemumma
1 tsk salt
400 gr smör
1 ägg
1100 gr vetemjöl
1.0 gr saffran
russin som blötläggs i vatten
Mina lussebullar
Hur man
Lös upp jästen i ljummen mjölk.Tillsätt övriga ingredienser.
Kör degen i 15 minuter. den ska släppa från kanterna när den är klar.
Låt jäsa 30 minuter täckt med plast.
Baka ut lussebullar och tryck i russin.
Jäs under plast i ca 45 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och grädda i 230 grader i ca 8 minuter.
Antal portioner 1 långpanna
Det behöver du
smeten:3 ägg
3 dl socker
2½ dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
3 msk kakao
50 gr smält margarin
1 ½ l kokt vatten
kräm:
1 ägg
100 gr mandelmassa
150 gr margarin
2½ dl florsocker
glasyr:
200 gr blockchoklad
3 msk olja
Smarriga chokladrutor
Hur man
Vispa ägg och sockerblanda i resten
grädda i bröad långpanna i 175 grader i ca 20 min.
krämen
riv mandelmassan och vispa sen
ihop till en kräm
bred den på den kalla kakan
glasyr
smält chokladen blanda i oljan
bred över kakan
kyl kakan så glasyren stelnar till
skär sen i bitar.
smaskig värre!
Antal portioner 8 personer
Det behöver du
kakan
2 ägg
2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 dl matolja
3 dl rivna morötter
Glasyr:
100 gr philadelphiaost
30 gr smör
2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
Smidig och saftig morotstårta
Hur man
vispa ägg och socker poröstblanda i resten
grädda i 175 grader i ca 35 - 40 min.
Glasyren:
vispa ihop med elvisp till fluffig smet
bred på kakan när den kallnat
Morotskakan blir lika fin när den varit fryst
Antal portioner 6 personer
Det behöver du
Pajdeg:1,5 dl vetemjöl
1,5 dl grahamsmjöl
3 msk vatten
125 gr margarin
Äggstanning:
3 ägg
3 dl grädde
salt, peppar
Kokt kall skivad potatis
bladspenat
lök
Himla god potatiskaka
Hur man
Kör ihop pajdegen och tryck ut den i pajformen.Grädda 15 min 225 grader
Fräs bladspenat ihop med gul lök
skiva kokt kall potatis
varva detta på pajskalet
vispa ihop äggstanningen och häll över
grädda i 175 grader till den fått färg och stelnat.
Kan serveras till grillat, kallskuret kött, eller lax
Antal portioner ca 15 st
Det behöver du
100 gr smör2 ekologiska ägg
1.5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk
1 citron skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Cupcakes
Hur man
Vispa ägg, socker, vaniljsocker poröst.Rör ner smält smör, mjölk, och rivet citronskal
Blanda vetemjöl, bakpulver, och salt och rör ner i smeten.
Lägg i formarna och grädda i ca 10 minuter i 175 grader.
Glasering:
50 gr mjukt smör
4 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron
Vispas krämigt med elvisp
Vispa sen i
100 gr Philadelfiaost
Valfri färg droppas i
Bred den på cupcakesen och garnera efter fantasin med strössel eller blommor
Mums... är detta jag lovar och väldigt vackra vi äter ju med ögat.😀
Antal portioner 6 personer
Det behöver du
150 gr margarin3 dl socker
3 ägg
3,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Plommonkaka
Hur man
Vispa margarin och socker så det blir vitt och poröst.Lägg i äggen ett i taget och fortsätt att vispa.
Sist mjöl och bakpulver.
Lägg i smeten i en smord form
Lägg plommonhalvor utan kärnor så det täcker smeten.
Grädda i 175 grader i ca 40 minuter.
Servera med glass eller vaniljsås
Smaskigt så här på höstkanten.
Antal portioner 8 st
Det behöver du
75 gr jäst100 gr smält margarin
1 liter vatten 37 grader
4 tsk salt
2 msk sirap
1 dl hackade soltorkade tomater
5 dl extra grovt rågmjöl
2 liter vetemjöl
Pain Riche på rågmjöl
Hur man
Rör ihop degen och låt jäsa i en timmaArbeta degen en stund och rulla ut 8 st längder
Jäs i ca 45 min.
Pensla med vatten och strö på lite grovkornigt salt
Grädda i 12-15 min. i 250 grader
Antal portioner 10 perser
Det behöver du
2 kg kycklingfile
3 purjolökar
3 burkar svamp
3 paket tärnad bacon
9 dl grädde
200 gr philadelphiaost
God kyckling i ugn
Hur man
Stek kycklingen och dela i mindre bitar och lägg i en eldfast form.Bryn purjolöken, championer,och bacon och lägg över kycklingen.
Värm grädden och låt osten smälta däri. Krydda med salt och svartpeppar.
Häll på såsen i formen och gratinera i 225 gr. ca 15 min.
Serveras med ris eller potatis och en god sallad.
Antal portioner 6 personer
Det behöver du
3 ägg1,5 dl socker
1,5 dl malda hasselnötter
1 msk potatismjöl
1 msk vetemjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning
3 dl grädde
5 dl bär
Smidig och god bärlängd
Hur man
Vispa ägg och socker vitt och porösthäll i resten
bred smeten på ett bakplåtspapper
grädda i 225 grader i ca 10 min.
vänd upp på ett papper låt kallna
Vispa grädden bred över
strö sen över frysta hallon eller blåbär
rulla ihop
smält blockchokladen och ringla över
pudra sen på lite florsocker när chokladen stelna
Antal portioner 6 personer
Det behöver du
1 potatisgratäng med lök1 grillad kyckling eller 3 kycklingfile
sås:
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 dl chilisås
2 tsk curry
1 tsk paprikapulver
1 msk mangochutney
1 buljongtärning
2 dl riven ost
Krämigt god kycklinggratäng
Hur man
Dela kycklingen i mindre bitar.
Lägg dem över gratängen.
Så här långt kan man göra dagen innan om man vill.
Koka upp creme fraiche och grädde.Tillsätt de övriga ingredienserna i såsen.
Häll den över gratängen och kycklingen.
Strö över osten.
Ställ in den i ugnen på 200 grader tills den är varm och fått färg.
Lycka till!
Antal portioner 20 st
Det behöver du
75 g jäst150 g smör
5 dl mjölk
1 dl socker
1 ½ tsk kardemumma
2 ägg
3 tsk bakpulver
17dl vetemjöl
Mandelmassa till 5 semlor
100 g mandlar malda
1 dl florsocker
½ dl grädde
Semlor
Hur man
Hemligheten med att få luftiga semlor.
Ska jag avslöja den???
Knåda degen i assistenten efter första jäsningen
en bra stund så får du in luft i degen.
Gör som en vanlig bulldeg i en assistent.
Låt degen jäsa i bunken i 30 min.
Sätt nu på och låt gå en stund, det är detta som gör att semlorna blir luftiga.
Baka ut runda bullar och jäs dem ca 30 min, till
Pensla med ägg och grädda i 225 grader i ca 10 min.
Låt kallna
Rör ihop mandelmassan kanske att det behövs mer socker och grädde.
Du kan gröpa ur lite i bullen och röra i mandelmassan.
Lägg i bullarna och sist vispad grädde
Ljuvligt goda
Antal portioner
Det behöver du
3 dl socker2.5 hg margarin
1.5 dl sirap
1.5 dl vatten
2 tsk kanel
2 tsk ingefära
2 tsk nejlikor
8 hg vetemjöl
2.5 tsk bikarbonat
Lättbakade pepparkakor
Hur man
Allt läggs i en gryta och kokas upp.blanda sen i mjölet men spara 2 hg.
Blanda till en smidig deg.
Låt svalna och vila lite
blanda i resten av mjölet och bikarbonatet.
Nu är degen färdig till att baka ut.
Grädda i 200grader.
Lycka till
Antal portioner 8 pers.
Det behöver du
3 ägg1 ½ dl socker
2 dl vetemjöl
2 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk kryddnejlikor
½ tsk bikarbonat
2 msk filmjölk
Pepparkaksrulltårta
Hur man
Vispa ägg och socker blanda i resten.Grädda i 240 grader i ca 7 minuter.
Fyllning
Vispa 3 dl grädde och blanda i 1½dl lingonsylt
Bredes på när den kallnat och rulla ihop.
Lycka till!
Antal portioner 12 port.
Det behöver du
150 g smör200 g digestivekex
100 g havregryn
1 tsk vaniljsocker
600 g philadelphiaost
150 g socker
1 citron
1 apelsin
3 dl grädde
500 g Jordgubbar eller hallon
100 g socker
Vaniljcheesecake
Hur man
Smörj en form 23 cm i diameter helst med löstagbar kant.Rosta havregrynen i en stekpanna med en klick smör,
lägg i de mosade kexen och smöret. Rör varsamt med en träslev till det blir en sammanhängande massa.
Lägg massan i botten på formen och platta åt.
Låt svalna och stelna i kylskåp.
Blanda osten med socker och skal och saft ifrån citronen och apelsinen. Rör till en slät smet. Vispa grädden och blanda varsamt ihop med ostsmeten. Lägg på den på kexbotten.
Ställ i frysen en timma. Blanda socker med bären och häll över det på tårtan innan den ska avnjutas.
Tårtan bör tinas ca en halvtimma.
Lycka till
Antal portioner 6 port.
Det behöver du
digestivekex5 dl grädde
1½ dl multisocker
50 gr vit choklad
200 gr frysta hallon
Pannacottatårta
Hur man
Lägg smulade kex i botten på en form.Lägg hallonen på kexen.
koka upp grädden med sockret koka ½ min.
lägg i chokladen
Häll över den varma gräddsmeten
ställ kallt.
Smakar ljuvligt gott
Lycka till
Antal portioner 6 port.
Det behöver du
Till pajen nedan är denna sallad mycket saftig och god till.
1 röd lök
2 äpplen
2 dl rotselleri
1 dl valnötter
1 dl vindruvor
3 dl isbergssallad
1 dl majonäs
1 dl vispgrädde
1 msk senap
citronsaft
salt
peppar
Walldorfsallad
Hur man
Hacka allt och blanda sammanvispa grädden och blanda i majonäs och kryddor
blanda ihop allt
Lycka till
Antal portioner 6 port.
Det behöver du
200 g kassler400 gr broccoli
4 ägg
2 ½ dl matlagningsgrädde
1 dl mjölk
2 dl riven ost
½ tsk salt
svartpeppar
Smuldeg.
2 dl mjöl
50 gr smör
1 msk vatten
Smulpaj med kassler och broccoli
Hur man
Strimla kasslern och fräs till den lite.koka broccolin nästan mjuk
lägg det i botten på en form.
vispa ihop äggstanningen och slå på.
sätt in i ugn 200 grader. 15 minuter.
Hacka ihop smuldegen under tiden ta ut pajen och strö över smuldegen och grädda i ca 20 minuter till.
En enkel och god paj
Antal portioner 6
Det behöver du
2 burkar krossade tomater1 burk svamp
1 knippe dill
1 vitlöksklyfta
2 fiskbuljongtärningar
1 dl vatten
500 gr torsk
3 dl grädde
200 gr skalade räkor
Snabba Fisksoppan
Hur man
Koka i 10 minuter och tillsätt räkorna.smaskig och enkel
Antal portioner 8
Det behöver du
200 g mörk blockchoklad200 g margarin
4 ägg
2 dl socker
2,5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
Glasyr:
200 g philadelphiaost
3 dl florsocker
1 msk vanilijsocker
2 msk flytande margarin.
Garnering:
hyvlad blockchoklad
Härligt god kladdkaka
Hur man
smält blockchokladen och margarin.Vispa ägg och socker
Blanda ihop alla ingredienser till kakan och häll i en form med löstagbar kant. Grädda 15 min. i 200 grader.
Vispa ihop ingredienserna till glasyren och bred den på kakan
dekorera med blockchokladen.
Antal portioner 8 pers.
Det behöver du
150 gr Margarin smält2,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
3 dl socker
2,5 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma
4 äggvitor
1,5 dl mjölk
Fyllning: 2 dl blåbär
Vaniljtak:
2 dl vispgrädde
1,5 tsk vaniljsocker
1 dl kesella
1,5 tsk finriven citrus
1 msk pressad citron
1 msk honung
Smaskig blåbärstårta
Hur man
Rör (vispa ej)ihop äggvitor mjölk, och margarin.Blanda varsamt i resten.
Häll hälften av smeten i en rund smord bröad form.
Lägg i blåbären och täck med resten.
Grädda i ca 45 min. Låt den svalna innan du skälper upp den.
Vispa grädden, blanda i resten, bred på den kalla tårtan och dekorera med mycket blåbär.
Antal portioner 8 pers.
Det behöver du
3 ägg2 ½ dl socker
1 dl mjöl
½ tsk bakpulver
3/4 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt
250 g lättkesella
rivet skal av en lime
Limekladdkaka
Hur man
Vispa ägg och socker.Blanda de torra ingrediensernaoch rör ner dem i äggsmeten.
Tillsätt kesella och limen.
Häll i smord och bröad form.
Grädda i 200 grader 15 - 20 minuter.
Sikta florsocker över kakan och lägg på limskivor till garnering.
Lycka till
Anna
Senaste kommentaren