Tisdagen 16 November

Fördelen med att ha djur är att man rör på sig en hel del. I juletid blir det ibland lite för mycket äta, då är det rätt skönt när man är ute och jobbar med djuren på olika sätt. Då lägger man inte på sig så många extra kg. I söndags for vi till Tranås och var med på en skogsdag. Ego var förstås med och han var så duktig hela dagen. En häst vi är mycket stolta över. Vi träffade många trevliga kuskar och hästar. Himla vad många trevliga hästmänniskor det finns i vår herres hage. Det är så.. kul att träffa likasinnade. Julledigheten är skön och i dag tog Åsa och jag en ridtur på morgonen. Solen sken och det var vindstilla och bra undelag. Vi travade och galopperade en hel del så Ego blev riktigt trött mot slutet. Det var en tur att minnas.
Nu vill jag önska alla ettGott slut och Gott Nytt År.
 Hoppas ni vill följa oss nästa år på vår hemsida.

Fredagen 25 December

Julafton...  Håkan var bara tvungen att ta ut slädarna och köra lite.
Svärmor fick följa med på en tur medans jag fick stå vid spisen.
Julmiddag blev det och klapparna delades ut och gröt på kvällen hos mormor och morfar. När det var dags att åka hem var alla nöjda med dagen. I dag har det varit lie mer hästigt även för mig. Ridit med hundarna, kört Fabiola med Filippa vid sidan. Håkan har varit i skogen och hämtat ved med Ego. Det är så härligt med snö när man jobbar med hästarna. Vi kör nog en hel del denna julen.
God fortsätttning till er alla

Söndagen 20 December

Vilken julstämning man får av det här vädret. Fyra dagar kvar till julafton, Nicke räknar ner här hemma.  Julbaket är färdigt godiset är klart, granen lyser så fint och tomtarna har kommit fram. Nu är det bara skinkan och bönerna som ska kokas. Det får bli på Onsdag när man är ledig. Lite julklappar är också inhandlade.
Hundarna trivs i det kalla vädret och är pigga och busiga. Hästarna har fått jobba lite också. Har dragit stock med Fabiola i helgen. har haft Filippa vid sidan. Hon knatar på så duktigt. Håkan har kört hö med Ego, vi har en transportsträcka från
logen hem till oss. Så det blir en del vändor. Filippa får nu vara med Ego det mesta, men passar på och snutta när hon kan som ni ser på bilden.
Hoppas ni alla får en riktigt God Jul

Söndag 13 december

En intensiv helg har det varit men väldigt rolig. Blandat med Innebandymatch, 17 årskalas och en skogskörningsdag. I bland kan det tyckas bli väl mycket men men . Mer om skogsdagen kan ni läsa under den fliken. I helgen har jag börjat vänja av Filippa med snuttandet. Fabiola verkar mjölka hur mycket som helst men nu beslutade jag att Filippa som är stor nog får klara sig utan det. Har börjat ställa in dem på nätterna och det funkar jättebra. Men Filippa är sugen på morgonen och Fabiola är sprängfylld med mjölk. Men det ska nog gå bra.
I dag tog Åsa och jag en tur på hästarna de var pigga och det blev en fartfylld runda bitvis. Fabiola är pigg ändå att hon börjar bli tjock om magen.
I kväll kom snön och hundarna blev mer vilda en vanligt. De älskar snö. Nu kommer den årstiden de gillar bäst och jag tycker också det är rätt kul.

Lördagen 5 December

Startade tidigt i morse och for till Tranåsskogarna.
Ego var med och det var skogsdag i Tranås.
Matsäcken var packad och allt annat som ska med en sån här dag.
Vi var ett gäng som slöt samman och körde med våra hästar i skogen.
Det småregnade men det märktes knappt för man var så upptagen med att köra.
En trevlig paus blev det med nya bekantskaper och det smakade ljuvligt gott med grillad korv och lussebulle och kaffe. Det var första skogsarbetet för Ego denna vintern. Han jobbade på lugnt och tyckte nog det var lite kul att träffa andra hästar. Trötta efter en dag åkte vi hem och bytte om och for till kyrkan.
Niklas var med på julmarknaden och ville vi skulle komma. Det var trevligt och jag tror de flesta  byn var där. Lite vinster fick vi med hem också.

Lördagen 28 November

Mörkt och regningt och förbaskat lerigt. Det är jag trött på. Hoppas det blir bättre väder snart. Det är svårt när man ska aktivera hästar och hundar när det är lerigt överallt. Men en höjdpunkt denna årstid är att få tända alla adventsljustakar. De lyser upp så mysigt överallt. Nu går det fort till jul och med allt som ska fixas innan dess.
I dag var det dax för träning för Eva igen. Det är lärorikt för både mig och Ego.
Det blev ett ridpass och nh träning. Ego fick mycket att tänka på, det var inte
bara att snubbla runt med mig på ryggen. Nu skulle vi tänka på vilket ben som han bar upp sig på i volten. Det får vi träna på till nästa gång.
I morgon blir det ett nytt ridpass för Ego och Fabiola. Så det är nog bäst att hoppa i säng. Godnatt🙂

Söndagen 22 November

Söndagkväll och resten av familjen sitter framför tv och se på film. Det är inget som intresserar mig, så jag sitter framför datorn. I helgen har vi sett solen lite det var längesen. Men idag har det varit duggregn mest hela tiden. Håkan och Jonas har varit i skogen och röjt, förbereder till en skogsdag som vi ska ha. Då hästar och kuskar kommer och kör och ta hjälp av varandra. Fabiola och Ego fick följa med Åsa och mig till banan i dag. Vi skulle få lektion i akademsik ridning.
Det gick bra men svårt mycket att tänka på. Men det är alltid bra att ha någon som ser när man rider och vad man gör för fel. Kändes bra. Ego är fortfarnade lite trög när vi är på banan så det är tempoväxlingar som vi jobbar på . Fabiola jobbar på att hitta fomen.  

Onsdagen 18 November

Oj vad det har regnat i dag. Nu är det kladdigt, hästarna är som bambi på hal is.
De tyckte nog det var skönt att komma in i stallet i dag. Jag inbillar mig det i alla fall. I dag blev det inget jobbat för hästarna. Harva var inte att tänka på och sitta på en vagn eller häst kändes inte lockande alls. De fick stå inne och mumsa på godsaker med lite rykt. Hundarna fick sina promenader men de verkade nöjda med att  komma in och torka till. Katterna ja de ligger framför brasan och bara njuter av värmen därifrån. Det är kanske katt man ska bli i nästa liv. Det verkar inte så betungande. Nu när det går emot advent så blir det dax att baka pepparkakor. jag har lagt ett recept på det i receptfliken. De är mycket lättbakade och ljuvligt goda. Har också lagt till en smaskig god tårta som passar i advent.

Lördagen 14 November

Jag trodde jag bestämt mig för en westernsadel med så blev det inte.
Tog med Ego in till Charlies så vi kunde mäta honom och ta fram sadlar som kunde passa. Då blev jag  jättefrälst i en Globus sadel som jag sitter som en smäck i. Hade tänkt mig en svart sadel men det blev en brun.
Efter att ridit både i dag och i går med den så märker jag att Ego har blivit mycket rörligare och är villig att trava och galoppera. Det har nog varit så att den andra sadeln inte legat riktigt bra. Så det känns helt rätt. Nu ska Åsa och jag börja rida lektion med pållarna och det blir Akademisk inrikting.
Det ska blir spännande och se vad det kan ge.

Onsdagen 12 November

I dag har jag tagit en tur på stan och inhandlat lite av varje.
Passar på när jag ändå kör Nicke till bandyn. Är på jakt efter en ny sadel till Ego,
men det är inte lätt att hitta till kallblod. Ska in till charlies i morgon och se om hon har fått fram någon som passar. Har nog bestämt mig för att det ska bli en westernsadel. Men det kan ändra sig.
Nu är det harvning som gäller för hästarna det är bra träning. Sen blir det köra hö och vatten till hagen. Ridning blir det par gånger i veckan. Det är lite svårt nu när det är ständigt mörkt, tiden räcker intetill. Fabiola börjar bli rund om magen men är pigg och go som vanligt. 20 April ska det bli nytt föl. spännande.
Det blev en långpromenad med hundrna i dag de är lite rastlösa nu för det är löptikar i närheten. Merlin blir väldigt orolig då och ylar och vankar om kring.
Hoppas det går över snart.

Söndagen 8 November

Filippa hon växer och i helgen har vi haft selen på henne.
Det är inget som bekymrar henne. Hon tar det mesta med ro och är så lugn och försiktig. Vi tränade lite med linor i dag och det gick bra. Var ute och gick med henne en liten sväng och hon följer snällt med. Hon kan nu stå själv kvar i stallet när Fabiola är ute och jobbar. Innan hade hon Ego som sällskap men nu går det bra att hon är själv. Vi har harvat med Ego och Fabiola i helgen det var lite surt så det var tungt.Så de blev trötta rätt fort. Vi har även kört vagn med Ego då vi har hämtat hö och kört vatten till hagen. Det har varit varmt och skönt i helgen. Så vi har varit ute men det blir ju mörkt så himla fort.
Vi har firat födelsedag och Farsdag och ätit tårta.
Nu är det snart midnatt så det är dax att knalla till sängen.
Godnatt

Onsdagen 4 november

I dag har snön börjat falla och det känns kallt och blåsigt.
Men det är väl inget som ska hålla i sig. I helgen visade de 10 plus. Då behöver vi inte frysa.
Tog Ego i dag och körde vatten och hö till hagen. Han gick fint och det blev några turer. Sen blev det en liten ridtur med Fabiola och hon var pigg och glad. Filippa fick stå i stallet och äta under tiden.
Till stekta pannkakor satt vi sen och såg på bönderna det är lite småroligt. Men nu är nog dax för sängen

Söndagen 1 November

Söndagkväll
Mörkret har lagt sig och alla i familjen är hemma igen.
Andreas har varit i Köpenhamn i helgen och förlustat sig.
Håkan har varit i vånga på hästkurs. Nicke och jag har skött om granngården när de har varit borta. Nicke spelade innebandymatch i dag men de förlorade😥
Jag har passat på att jobba med hästarna i helgen. I går harvade jag med Ego och i dag var det Fabiolas tur. Det gick bra men hon blev trött fort. Har mest ridit henne efter att hon fick föl och det märktes i harvningen. I dag red jag också Ego var nere på banan och jobbade med honom han var lite seg i dag men annars gick det bra. I går firade vi att mina föräldrar har varit gifta i 50 år. Det är väl inte så många som upplever det nu för tiden.Så det blev middag på Riddesberg.
Nu är det bäst jag lyssnar på Håkan han har massor att berätta
efter helgen.

Onsdagen 28 Oktober

Höstlovet är här och barnen får lite ledigt. Jag tog mig också lite ledigt. Var med killarna på stan och handlade kläder till dem. I går tog jag och red Ego, vi var på banan och jobbade.
Fick lite tips av Eva när vi var hos henne på träning och det funkar bra. Han börjar bli riktigt pigg och bjöd själv in till galopp ett par gånger. Han börjar tycka det är roligt med lite fart och orkar hålla i lite mer. Åsa var här på eftermiddagen och var ute och red fabiola hon var pigg och alert i dag också.
Under tiden pysslade jag med Filippa en underbar häst, vad ska det bli av henne måntro. I dag fick hon stå kvar med Ego i hagen är Fabiola gick iväg. Men det tyckte hon var helt ok.
Har börjat vänja henne av med mamma nu och det går bra.
Hovis var här på morgonen och skodde om dom.  
Nu är det snart dax att se på Tv man får väl inte missa bönderna!!!🤩

Söndagen 25 oktober

Ja som ni sett har vi varit på kattutställning i helgen.
Det var ett tag sen sist och Jonas tyckte vi skulle ta en tur med katterna. Han är uppvuxen med kattungar och utställningar och har saknat det en tid. Han tycker att vårt liv har blivit lite för hästigt. Vi badade och fönade våra tre Birmor och sen bar det i väg. Domaren tyckte om våra katter så de placerade sig bra. Atlas fick utmärkelsen vackrast ögon och fick en hel del priser. Så Jonas var mer en nöjd. Kanske blir det fler gånger. Håkan var hemma och plöjde med Ego,
det var första gången de provade på det. Ego tyckte nog det var lite för tungt. I dag har Åsa och jag ridit en tur på Ego och Fabiola.
Det funkar nu riktigt bra och Ego var idag pigg och alert. Galopperade en hel del. En del miljöträning blev det också då det var mycket trafik ute.
Veckan som kommer är det höstlov för barnen och någon dag ledig får det bli för mig också.🤩

Tisdag 20 Oktober

I dag var det meningen att hovis skulle sko om våra hästar.
Cyklade bort till hagen vid 5.00 i morse. Letade och letade men hittade inga hästar. Det är en stor åker de går på plus en ängskulle. Höll på i över en timme i mörkret men fann dem ej.
Fattar ni att jag var arg då. Cyklade hem började jobba kl. 7.00. Ringde hovis och förklarade att jag inte hittade hästarna. Något pinsamt. När jag kom hem ifrån jobbet gick de i godan ro och betade. De måste legat och sovit någonstans.
På kvällen tog jag en ridtur på Fabiola och hon var pigg och alert. Vi tog en sväng på banan så hon var riktigt svettig när vi kom hem. I går städade Håkan Vagnsförådet och jag körde kälkar och vagnar med Ego som skulle flyttas hem.
I dag fyller Filippa 6 månader hon är stora damen nu.

Lördagkväll 17 Oktober

Efter att har varit hemma ett par helger med hästarna så var det dax igen och ta en tur. I dag bar det iväg till Åsa i Nässjö.
Hon hade bjudit in Ewa Angentur. Akademisk ridning och natural horsemanship stod på vårt program. Vi åkte dit i god tid så vi hann se lite innan det var min tur. Vi hade Ego med oss och jag började med en lektion ridning. Ego var sansad och lugn och vi tränade på att hålla igång honom i trav. Han har varit svår att hålla i trav. Fick en del tips som vi prövade och det funkade fint. Fick en del aha upplevelse och det kändes jättebra. Efter lite mat i magen var det dags för NH passen.
Vickan började med sitt sto Ronja sen var det Loke en Korsninghäst. Efter det var det min tur. Vi har tränat det här en del innan men nu var det ett tag sen sist. Känns som man behöver en kick i rätt rikting ibland. Kändes jättebra och Ewa var duktig på att lära ut. Nu är det bara att träna på hemma.
I morgon kommer Åsa till mig och då tar vi en ridtur med hästarna.

Söndagen 11 Oktober.

I helgen har jag fixat med trädgården. Rensat i rabatterna och snyggat till lite varstans. Ska nog köpa lite bark och lägga i landen det blir så snyggt då. Altanen är färdig allt har burits in på vinden.
Ja det känns rätt skönt nu. Helgerna kan nu bestå av att bara
vara med djuren och barnen. Inga måsten i trädgården.
Lite ridning har jag förstås hunnit med. I går var Fabiola och jag på banan och tränade. Då var hon pigg och lätt att rida.
I dag kom Åsa och då red vi till banan och tränade. Men de var lite för upptagna av att hålla reda på varandra. Så det var att rida med handbromsen i . När vi red hem gick de med lätta steg och Ego ville till och med galoppera och busbockade lite. Han är inte lätt att få fart på annars. Håkan han har fixat det sista med stallet så nu är det helt färdigt med galler och belysning. Sen har han kört stubbar med Ego i helgen.
Nicke har spelat innebandy match men det blev förlust.
Kycklingarna växer de börjar bli stora nu. Här vilar de på staketet.

Tisdagen 6 Oktober

Zingo har blivit stora pojken nu och i dag var vi hos vet.
och röngtade höfterna. Nu får vi vänta ett par veckor och se vad det visar. Han var jätte lugn och snäll så det gick bra.
I kväll har han legat och vilat det mesta känner väl sig lite groggi.
I går var jag ute och red en tur på Fabiola, hon börjar få upp lite kondis nu, men är lite rund om magen. Filippa fick stå inne och mumsa hö. Håkan fortsatte att dra bort stubbar med Ego. Där har han att göra ett tag.
I helgen slutade vi att ha täcke på Ego.Han har knott/solallergi
så han kliar sig en del. Men nu har det lugnat sig med det.
Så nu får han börja sätta lite päls inför vintern. Det har varit riktigt kallt på mornarna nu.

Söndagen 4 Oktober

Denna helg har varit regning, blåsig och kallt.  Brrr Men det får inte hindra en att jobba med djuren.Inget dåligt väder bara dåliga kläder. Har man på sig tillräckligt är det riktigt skönt att vara ute när det viner i kinderna. Veckan som gått har varit lite förkylt
så lite lugnare har man fått ta det. Men en del ridturer har det bivit. I dag red Åse och jag en tur med Fabiola och Ego det är kul med lite ridsällskap tycker både jag och hästarna. I går var hundarna med på en längre tur så de var som två lergubbar när vi var hemma. Håkan håller på att kör undan stubbar med Ego.
Vi har ca 60 st som ska köras undan ifrån en äppelodling de är stora och otympliga. Men då har Ego lite jobb. Håkan tycker det är mer meningsfullt att uträtta ett arbete när han jobbar med hästarna. Lite lampor i nya stallet håller Håkan och Jonas på att sätta upp. Det börjar behövas lite lyse.
I veckan var jag hos vet. och vaccinerade katterna och tog tandsten. det är snart dags för kattutställning för dem.
Nu på Tisdag ska jag till vet. och HD röntga Zingo.
Det blir spännande och se vad det visar
HA DET BRA

Söndagen 27 September

I dag steg jag  upp tidigt för jag hade bestämt med Åsa att vi skulle ut och rida klockan 8. Vi tog hästarna och red en länge sväng. Söndagsmornar är så fridfulla när man är ute och rider.
Endast djuren i skogen är vakna och i dag såg vi en Älg de är verkligen imponerande stora.
Ego och Fabiola verkade trivas och Filippa var hemma med Håkan. De tränade på att gå i skaklarna till vagnen och olika ledövningar, selen åkte också på det ska ju börjas i tid.
I går hade jag med hundarna när jag var ute med Fabiola.
De blir så glada när de får följa med på en ridtur och sen är det ett smidigt sätt att motionera dem på.
Nu börjar hösten ta tag ordentligt och kvällarna blir kortare.
Man får skynda sig efter jobbet om man skall hinna med allt i ljuset.Men jag är sådan att jag älskar hösten och när vi kommit fram i advent då är det som bäst.
Nicke har bestämt sig för att sälja sitt akvarium. Med tillhörande Vattensköldpadda och två salamandrar. Ni kanske vet någon som är intresserad.

Söndagen 20 September

I helgen har vi varit på hundutställning med Zingo.
Han var ensam i sin klass. Han fick en bra bedömning men gick inte vidare till final. Hans utlåtande kan ni läsa mer om på Zingos sida.
I fredags körde vi in vår halm så nu är den under tak.
I lördags var det dax för potatisen att komma upp.
Nu är även den skördad och ligger tryggt i jordkällaren.
I dag var det dax för hästarna att få lite motion.
Började i morse med att rida Ego. Stack ner till banan och körde ett pass. Jag vet inte vem som var svettigast efter det.
Lite mat i magen sen var det Fabiolas tur, vi tog en längre skogstur. Det var underbart i detta härliga höstväder.
Till kvällen tog jag och Nicke hundarna och cyklade till mormor och morfar. Det blev en tur på Två mil när vi var hemma igen. Förstår inte varför jag känner mig trött!
Känns skönt att varit ute i det fina vädret i helgen, vem vet det kanske blir sämre nu.

Söndagen 13 September

Söndag kväll och hemkommen ifrån Allmogemarknaden  i Jönköping. I år hade vi med alla tre hästarna och Filippa stod tryggt mellan Ego och Fabiola. Hon lät sig tålmodigt klappas
och hon var klart den som drog mest uppmärksamhet.
 Det var tjockt med folk hela tiden och intresset för hästarna var stort.Man förvånar sig hur tålmodiga hästarna är som står helt lugnt en hel dag med så mycket stök omkring dem.
Vi hade även med oss frukt och komersen var stor. Närodlat ligger ju i tiden.
I går hade vi med Ego på Fruktens dag hos Rudenstam.
Då fick Ego dra vagnen med barn och föräldrar hela dagen.
Det var förstås uppskattat.
På kvällen var vi i Vetlanda på kräftskiva så även denna helg har varit fullspikad.
Men det är kul när det händer något. Nu är det ny vecka och plikten kallar.

Söndagen 6 September

Söndagkväll  igen!
I dag har vi varit i Tranås och kört Km i Brukskörning och bruksridning. Fru Fingal vann över Herr Fingal. Det känns ju som en seger i familjen. Det är ju trots allt Håkan som kör för det mesta.Det känns bra att suga på. Det var första gången jag ställde upp i bruksridning med Ego. Har tränat  lite hemma men vilken svår bana det var. Men Ego fixade det bra, det var väl jag som klantade mig mest och red banan i fel ordning.
Men nu vet jag våra svaga punkter och nu blir det träning.
Ego verkar tycka det är kul med bruksridning och han var riktig pigg på banan och svarade bra på hjälperna.
Blev tyvärr inga bilder idag då jag glömde kameran hemma.
I kväll tog jag en cykeltur med hundarna och stannade vid sjön så de fick bada lite. Nu ligger de som döa sillar på golvet.

Onsdagen 2 September

Nu laddar vi inför Km i Tranås i helgen. Vi ska tävla i brukskörning och bruksridning. Tog en ridtur med Ego först i dag och övade inför söndagen, halter, backning och lite annat.
Han känns bra i form tycker jag. I dag var han riktig pigg och var med på noterna när jag ville galoppera.
En tur med Fabiola blev det också. Hon var pigg och ville bara galoppera. Hon är härlig för hon är så glad och vill jobba.
Hon fick påpekande att hon skulle vara lite halt på utställningen i lördags, men det märktes inte nu. Hoppas det inte blir något av det.
Kycklingarna växer de sista är nu fyra veckor och börjar bli stora. men de är otroligt sociala. Snart dax att flytta in alla hönsen i det vinterbonade hönshuset.

Söndagen 30 Augusti

Helgen har varit i hästarnas tecken.
I lördags var vi på kallblodsutställning med Fabiola och Filippa.
Det var en bra träning för Filippa att åka transport. Men det gick fint. Hon fick en bra bedömning som slutade på 38 P.
Fabiola visade lite orent i traven och poänggavs ej där.
Men fick förövrigt jättebra kritik.
Hela lördagen gick till detta plus fredagen med bad av två hästar.På söndagen var det dax för vår första kyrktur till Alseda Kyrka.
Man samlas på en gård någon mil från kyrkan där man förbereder hästar och vagnar. Det var även med ryttare av karoliner som tog täten .Mycket folk stod längs gatorna och tittade på även de gamla på ålderdomshemmet. de flesta var även klädda på gammeldags vis.
Väl framme vid kyrkan så stallades hästarna in i de gamla kyrkstallarna. Efter predikan och sång i kyrkan var det kaffe på gården. Det smakade ju bra. Sen var det att förbereda hästarna och köra tillbaka. Det blev en lång dag med nya upplevelse. Bilden är tagen när turen har avslutats

Söndagen 23 Augusti

I dag är det till att pusta ut, som ni sett så har vi varit på Premiering med Ego.
Det alltid lite pyssel innan både mentalt och mycket som ska fixas. När man har en fyraåring så är det stor focus på KBI (körbarhetsintyg). Det gäller att träna så allt sitter även när man kommer ut bland andra hästar.
Lördagmorgon ringde kl 5.30 upp och fixa katterna som ska ut i rastgården på morgonen.(raskatterna får ej gå lösa) Sen var det höns och kycklingarna som skulle ha frukost. Ut med hundarna de åt frukost samtidigt med oss. Håkan hämtade Ego som var nybadad sen fredagskvällen. Putsade det sista på Ego.
Lastade häst och alla tillbehör. Åkte  ifrån gården 7.15.
En timmes resa sen var det att mjukköra Ego innan uppkörningen. Vi körde upp och han skötte sig perfekt 49 p.
Tappade 1 p för att han hade lite svag framåtbjudning.
Men aldrig hade vi trott att han skulle knipa hela 49 p.
Vi svävar på moln i dag😀
Sen var det dax för att visa upp sig i ringen.
Förra året blev han kl 1 häst med 38 p.
Trodde kanske han skulle höjas sig något poäng men inte till hela 41 p. Ja det var en toppen dag för oss och Ego.
Men dagen var inte slut där för på eftermiddagen hade Håkan lovat att köra ett brudpar till altaret. Så det var hem och svida om och ge sig iväg. Det var första körningen med Ego
och bröllop. Men allt gick bra även där och brudparet var nöjda. Sen bar det iväg till logdans i Tenhult.
Det var skönt att avsluta kvällen med lite hästprat god mat och musik. Sen sov vi gott och länge.
I dag reder vi ut gårdagens bestyr och försöker smälta allt.

Söndagen 16 Augusti

Söndag igen och en ny vecka i intåg.
I helgen har vi varit hemma och byggt färdigt stallet.
Nu är det snart inflyttningsklart. I dag har jag ridit Ego och Fabiola. Har kommit igång ordentligt med dem bägge två nu.
Håkan har kört Ego med vagnen.
I torsdags var vi i Norra Ljunga och tränade inför premieringen, som är på lördag.
Då ska vi göra Körbarhetsintyg på Ego. Det innebär att man kör en runda i skogen med en skogsvagn. Domaren bedömer då hur hästen är vid 1. anspänning och frånspänning, 2. igångsättning dragteknink, dragvilja
3. Halter, 4. temperament,, samarbetsvilja, lydnad
5. helhetsintryck inkl. selens anpassning och kuskens inverkan
Hoppas det går bra. I morgon kommer hovslagaren och fixar nya skor på hästarna.

Söndagen 9 Augusti

I helgen har det varit Hästutställning på Elmia.
Självklart har Håkan och jag varit där. Vi hade inte med häst men hjälpte till hela helgen. Det var många vackra hästar. Det var tre raser ardenner, nordsvensk och russ. Det var många hingstar och det var otroligt vackert att se alla på nära håll.
Vädret var strålande och allt gick bra.
Vinnaren för hela utställningen så kallad BIS blev Kronprins 1946. En mycket vacker häst. Det är han på bilden.
 Vimmel 1974 som är far till våran Filippa blev bästa hingst i sin klass.Han vann även draglagsprovet för hingstar.
Vi träffade många trevliga människor vi känner och vädret var skönt. Nu är det dax för sängen.

Söndagen 2 Augusti

I helgen har det kläckts fram lite kycklingar, elva är det i dax.
Pigga och söta förstås av lite olika raser.
Söndagen tog vi lite sovmorgon var på logdans i Lördagskäll, så det behövdes lite längre vila. men sen var det full fart.
Tog först en ridtur med Fabiola hon är så pigg när vi är ute och har vant sig vid att Filippa är hemma med Ego.Sen har dagen bestått av att köra in vårt sista hö. Äntligen kändes det torrt så vi kunde ta in det. Ego var med och drog vagnen.
Han gick stadigt trots att vagnen var stor och bred.
Killarna hjälpte till på logen så då gick det rätt fort när man är några stycken. På kvällen åkte vi till Grännaberget och tog en räkmacka det var gött.
Nu är det midnatt så sängen kallar i morgon är det dax att knalla till jobbet igen.

Torsdagen 30 Juli

Regnet det bara öser ner och jag blir blöt om både skor och strumpor...........den låten passar bra nu.
Sista veckan har varit mycket regn. Men vad gräset växer.
Hästarna trivs när de kan gå och mumsa.
Denna veckan har jag mest ridit både Fabiola och Ego.
Fabiola är pigg och glad när vi är ute. Filippa står nöjt i stallet med Ego när jag är ute och rider.
I dag tog jag en tur med hundarna till skogen och plockade hallon. Det är massor stora och fina är de med. Så nu ska jag koka lite hallonsylt. Oj.. nu kommer kycklingarna springande det har börjat ösregna, de vill in i hönsgården under tak.
Veckan går mot sitt slut likaså min semester. Fyra veckor har gått och jobbet kallar. Men det skall nog gå det med.

Torsdagen 23 Juli

I dag steg jag upp tidigt och var ute på morgonkvisten och red Ego. De lovade regn fram på dagen så jag tänkte det var bäst att rasta hundar och hästar innan. Jag hann precis komma hem med hundarna så började det regna. Sen fick det bli lite pyssel inne. Badrummet behövdes målas så det började jag med, sen blev det lite bak av bröd och bullar. I början på veckan så fick Filippa följa med på en tur jämte Ego och vagnen. Jag red Fabiola före och det funkade jättebra. Ego tyckte nog att det var lite konstigt att Filippa skulle gå jämte honom. Men han vande sig. Filippa har fått egen spilta nu och verkar trivas att vara stor flicka och stå själv. Med mammai jämte förstås.
Håkan bygger på det nya stallet och det närmar sig sitt slut.
Då får Ego flytta in där för han har blivit lite för stor för det gamla.

Söndagen 19 Juli

I Fredags var vi på Premiering i Nottebäck. oj vad många fina hästar det var med. Jättekul att se och fint väder var det med. På kvällen körde vi tre lass hö med Ego, det var skönt att det kom under tak innan regnet kom. I går var det dax att kupa potatisen med Ego. Vi har dem på ett annat ställe så det är att åka transport en liten bit. Men då får Ego träna på det också.
Potatisen hade blivit höga så det var svårt att se mellan raderna där man skulle gå. Nu får de växa till hösten sen hoppas vi på en bra skörd. I dag blev det en ridtur med Ego,
tränar mycket tempoväxlingar och bruksridning. I dag regnade det när jag red så Ego var väl inte så där jättealert.
Mellan hästaktiviteterna har jag målat brädor till nya stallet och Håkan bygger på. Snart blir det inflyttning.

Torsdagen 16 Juli

Semester är skönt men vad fort det går. I dag har Matilda varit här med sin lilla valp. En Leonberger 11 veckor urgullig.
Merlin och Zingo fick agera lekkillar till denna lilla flickfröken.
Matilda red även på Ego så jag fick vara hundvakt.
I kväll var vi i potatislandet och kupade potatisen med Ego. Det gick fint, men de stickande flygfäna var inte att leka med.
I går var vi färdiga i stallet efter att ha rengjort och målat om. Så i dag fick pållarna flytta in. Filippa står så fint i spiltan.
Den nya uteboxen börjar snart bli färdig där är tänkt att Ego ska stå, då han har vuxit ur stallet. I kväll passade jag på att rida Fabiola och Filippa gick i jämte hon är så lugn och fin.
I morgon bär det iväg till Norrhult på Premering. Det är kanske bäst att gå och lägg sig.

Fredagen 10 Juli

I ottan kl 5.00 for Jonas och jag och hundarna till Tvååker i Varberg. Det var en hundutställning som väntade.
Jonas visade Merlin och jag Zingo. Merlin var lite taggad på andra hundar medans Zingo skällde på dem. Men det gick bra. Zingo blev klassvinnare och fick en kv 1.
Merlin blev 3 i sin klass och kv. 1. Det var kul att se de andra lapphundarna. Det finns så otroligt många olika färger.
Nu får vi se när det blir nästa utställning.
I helgen fortsätter vi och bygger vår utebox. Jag håller också på att måla om i hönshuset för att hålla ohyran borta.
Ett tag i stallet med penseln får det ockå bli. Det är kul att snygga till innan vintern. På söndag är det premiering i Kisa så då blir det en heldag där.

Torsdag 9 Juli

I går var jag och Zingo på djursjukhuset. Det var återbesök och nya prover som skulle tas. Allt var bra och jag kunde åka hem med en friskförklarad hund. Då släppte en sten från mitt hjärta. Senare på dagen kom en liten hundfröken på besök av rasen finsk lapphund 11 veckor. Hon var så blyg i början.
Men efter en stund var hon igång och busade. Mot slutet var de nog lika trötta alla tre. Idag har jag varit ute på en tur med Ego.Han är lyssnar och är med på noterna. Håller på att träna mycket tempoväxlingar med honom. Han  börjar bli mjuk och fin att rida. I morgon bär det iväg till Varberg. Vi ska ställa ut våra hundar. Det är en stor nat. utställnig med 3410 hundar anmälda. Det är första gången Zingo är på utställnig.
Håll tummarna.

Måndagen 6 Juli

Semester🙂 nu är det fyra veckor ledigt framöver.
I lördags var hela familjen i Hova på medeltidsveckan, det var
önskemål från killarna. Det är kul när något passar alla.
Riddarna var tuffa i tornespelet och det fanns även med en filmstjärna som senast var med i sista filmen av Göta kanal.
En stor oxe som här på bilden har en spelande kvinna på ryggen. Vi pratade lite med killen som hade honom och det var inte samma skola som att köra in en häst. Oxen är tydligen inte lika explosiv som han utryckte det men desto envisare.
Oxen rörde sig inte ur fläcken förren han sa komando som framåt. Det var imponerande att se.
Zingo verkar pigg men skall hållas i vila tills återbesöket på onsdag. I går var jag ute och red Fabiola, Håkan fick agera
barnvakt åt Filippa. Men hon bryr sig inte om mamma när Ego står i jämte. Hon stod uppbunden i spilta och fick ha selen på sig en stund. Det brydde hon sig inte om heller. Sen var det raspning av hovarna och rykt. Hon gillar när man pysslar med henne.
Sen var det dags för Ego och en ridtur vi övade tempoväxlingar
och han börjar fatta galoppen men han är inte lika alert som Fabiola precis.

Torsdagen 2 Juli

Stackars lilla Zingo! I helgen när vi var på promenad på kvällen, blev han biten av en huggorm. Jag såg att han ryckte till lite och backade ett steg och där låg en stor huggorm och väste. Oj tänkte jag han blev väl inte biten men vi fortsatte och jag märkte inget på honom förrän vi kom hem.
Han bara låg och verkade helt apatisk. Vi kollade om vi kunde se något men inte syntes det något.Ringde djursjukhuset och en massa andra samtal och slängde oss i bilen och åkte in.
Då såg vi att han började vullna i läppen.
Han blev inlagd förstås fick dropp som skulle neutralisera giftet. När vi sen fick komma och hämta hem honom sa de att han var pigg. Men det var inte glada Zingo som mötte oss, han kom slokörad med veterinären och vad svullen han var på hela halsen som en apelsin. Men han har piggat på sig kruxet är bara att han ska vila i två veckor. Sen ska vi på återbesök och kolla hjärta och lever njurar hur det har klarat giftet.
Nu ser jag ormar överallt när vi är ute en blir ju allt lite nojig.
Stackars Zingo förstår inte varför inte han får följa med på promenad.

Fredagen 26 Juni

I går hade vi en djurledig dag, vi var på Skara sommarland.
Det var bad och stoj hela dagen något Nicke hade sett fram emot. Jonas hade med en kompis så killarna hade det roligt vill jag lova.
På morgonen i dag tog vi Ego och satte för slåttermaskinen
Det var första gången han drog en sån maskin. Vi tänkte han kanske gick lite för sakta för att det skulle funka. Men han gick på som bara den så det gick fint. Roland var med och skötte
kniven det är mycket att tänka på när man har en unghäst för första gången som inte vet hur han ska  göra. Halva gärdet blev det i dag sen var vi genomsvetta trots att vi började i ottan. I kväll tar vi släpräfsan och räfsar ihop och hänger upp.
Innan dess blir det ett dopp i Vättern som svalkar härligt.

Söndagen 21 Juni

Ja nu är höskörden i full gång, det är första året vi tar eget hö. Det skall ske med häst så snart åker slåttermaskinen fram.
I går var jag på ridbanan och red Ego det gick jättebra och han lyssnade fint. Tränade lite på bruksridning, tänkte jag skulle börja tävla lite i det. Det känns som han skulle passa för det. Håkan satsar på brukskörningen.Håkan har semester och vi har börjat med att fixa lite med underarbetet för en utebox. Så i dag har hela familjen kört grus. I morgon är vi nog leabrutna allihopa.Nu är det sovdax.

Lördagen 13 Juni

I dag har Fabiola och Filippa kommit hem. Vad vi har längtat.
De var så fina och Filippa har vuxit till det dubbla tror jag.
Ego blev förstås glad när kompisarna kom hem. Så nu är allt i sin ordning igen och Fabiola har fått ett nytt föl i magen. Nu är det elva månaders väntan igen. Sista tiden har det varit mycket på gång alltid likadant innan skolan slutar. men nu lugnar det väl ner sig med allt. Det ska bli skönt att bara vara hemma och pyssla med det man själv vill. Nu blir det kul att börja rida Fabiola igen.

Söndagen 7 Juni

I går var vi på kenneltträff och träffade Zingos syskon och mamma och pappa.  Det var jättekul att se så olika alla var.🙂
Jag hade inte sett pappan  innan. Så det var kul att se hur lik
Zingo var honom. Vi tränade på att visa hund i ring, vi la ut spår. Sen jämförde vi våra hundar och de fick förstås leka.
Det var en spännande dag. Vi han även in  på Gekås i Ullared en vända. Jonas var med så han övningskörde. Det är bra med lite långsträckor ibland. Håkan han var på skogsElmia och han fick dagen att gå han med. I dag har vi jobbat hemma.
Har börjat gräva lite i backen för vi planera att bygga en utebox  i sommar. Så vi har rensat upp och kört skräp med Ego. Så även han fick jobba lite. För övrigt i veckan har jag ridit på Ego och tränat bruksridning. Det går riktigt bra. Det är nog hans gren som passar honom. Veckan som kommer är det slutspurt skolan.

Måndagen 1 Juni

oj vad varnt det varit i dag, det måste vara den varmaste i år. När jag kom hem idag så var hundarna varma. Så då  betämde jag mig för att bada dem ordentligt nu när det var bra torkväder. De har så tjocka pälsar och nu har de börjat fälla. Då är det bra att bada dem för då får man igång fällningen ordentligt.I helgen har vi firat morsdag och jag fick en ny cykel. En hederlig damcykel som jag önskat mig.
Var ute och cyklade med hundarna i går och stannade vid sjön så de fick bada. Fabiola och Filippa är kvar hos hingsten i väntan på att göra ultraljud. Håller nu tummarna på att det tagit sig. Längtar efter lilla Filippa nu hon växer väl så det knakar.

Onsdagen 27 Maj

Nu är det bråda dagar. De sista veckorna innan skolan slutar
är det alltid mycket att göra både hemma och på jobbet.
I kväll har det varit föräldramöte då vi som har barn i årskurs 5 ska ordna en skolgårdsfest. Det är mycket som ska fixas.
Nicke har varit på läger hela förra helgen det var lyckat.
själva har vi pysslat med lite av varje. Vi har bara Ego hemma nu så han får mycket av vår tid. Har tränat lte bruksridning med honom och det gillar han. Var på tävling i helgen och blev inspererad. I går var jag hos en kompis och hade hundarna med mig. Hon har en hund som de brukar leka med.
Det är roligt för dem att busa runt lite med andra hundar.
Fabiola är nu färdig i brunsten nu får vi vänta och se om det ger resultat.

Söndagen 17 Maj

I går körde vi Fabiola och Filippa till hingsten.
Så nu blir det tomt härhemma. Fabiola ska betäckas på 30 dagarsbrunsten. Filippa fick en kompis att leka med hagen,
en annan nordsvensk var där med sitt föl för betäckning.
Det gick bra när vi släppte ihop dem, Fabiola var först lite sträng mot Filippa hon fick inte gå för nära de andra men mot kvällen så var leken i gång. Hoppas nu det tar sig så de inte ska blir borta för länge. I dag har Nicke haft fotbollsmatch och sen var det innebandyträning. Han somnar nog gott i kväll.
Jag har städat hönshuset i dag och Håkan har mockat ur stallet.
På förmiddagen var jag på hundträff med Zingo. Han var jätte duktig i dag. Vi körde inkallning i tunnel och mitt i bland alla hundar. Han brydde sig inte alls om de andra.
Sen körde vi lite Agiliti och en liten rund med rallylydnad.
Inte nog med det sen cyklade jag en runda med dem på kvällen ,så nu ligger de utslagna på golvet.

Onsdagen 13 Maj

I veckan har vi harvat och sått. Ego fick dra våran såmaskin.
Det gick fint. Det var en munter herr Fingal som körde,
detta var efterläntat att få så med Ego. Annars har det varit mycket jobb för min del denna vecka. Var på en föreläsning i går med Mia Thörnblom. Det var riktigt bra, handlade om självbild. Ni har säkert hört talas om henne eller läst hennes böcker. Jag skrattade gott många gånger. Hon var verkligen
en frisk fläkt som man brukar säga.

Söndagen 10 April

Helgen har varit hästig kan man säga. Men det är nästan alla helger. Vi har harvat en hel del med Ego. Kört lite turer med vagnen.
Vi har pysslat mycket med Filippa och Fabiola. Vi tömkörde Fabiola i dag så Filippa får vänja sig att gå uppbunden.
Hon gick jättefint idag krånglade inte en gång.
Jag red på Fabiola i dag det var länge sen. Men det var bara en liten tur till hagen.
Vädret har väl inte varit något vidare. Det har blåst så förskräckligt. Men det verkar som det blir bättre i veckan.
Nicke har spelat match i dag de vann med 5-4. Det var de verkligen värda. Han var så glad.

Tisdagen 5 Maj

 I dag kom det en fin bild på en katt jag sålt en gång i tiden.
S*Kvarnlins Undi heter hon. En blåmaskad fin hona som de har fått till att posera framför kameran. Katter är ju inte helt lätt att fota. Tack Eva för denna fina bild.
I dag har jag skapat en ny sida om heter mina recept.
På begäran, i går när jag hade tjejträff. Det ska alltid skrivas
recept, nu kom frågan kan du inte lägga ut det på din hemsida.
Så det fick det bli. Är kock till yrket så det ligger närma till hands. Vi får se vad det blir av det.

Söndagen 3 Maj

I dag har vi tömkört Fabiola med Filippa som fick gå bredvid.
Hon lärde sig snabbt att det var bara att hänga med när mamma går. Var ute en runda och promenerade i byn, många
åå... vad söt blev det. Ego fick dra vagnen med vatten och stolp. Mycket ska fram till betena. Vi håller på att sätter nya staket. Det fina med att inte ha traktor, hästen får jobba.
I går på vårbrukardagen fick Ego träffa sin mamma. Det var kul att se dem jobba tillsammans. Demor som hon heter är till vänster och Ego till höger på bilden.

Tisdagen 28 April

De små liven växer. Kycklingarna är pigga och söta.
Har ett par hönor till som ligger och ruvar.
Filippa skuttar och hoppar som bara den, och jag tror hon är dubbelt så stor nu. Ego har inte fått komma in till dem ännu,
men det blir nog framöver.
Vilket väder vi har hela April har varit fantastisk.

Söndagen 26 April

Nu var det söndag ikväll igen. Tiden bara rusar iväg.
Vi har varit mycket med hästarna i helgen. Fabiola och Filippa har fått vara på nytt bete. Härligt att se Filippa skutta och göra krumsprång när hon kommer ut i det gröna.
Hon är en riktig tuffing är inte blyg utan söker upp oss och vill undersöka. Hon är jättemysigoch kelig.
I lördags fick vi tillökning då kläcktes det lite kycklingar av olika raser. Helgen har också bestått utav att köra
 gödsel och vi har harvat med Ego. I går körde vi ris med flakvagnen. Våra barn har haft fullt upp med sitt
Jonas har tävlat i fäktning och Andreas har varit i Amsterdam på musikfestival. Sen har vi  hunnit med att fira pappa Håkan och mormor på sina födelsedagar.

Tisdagen 21 April

I dag har jag varit föl ledig. Det går inte att gå till jobbet med ett sånt pyre hemma. Har varit i stallet det mesta i dag och bara lärt känna lilla Filippa. Liten och liten kanske är synd att säga.
Hästfolk som har varit här i dag och tittat på henne har knappt sett ett så stort föl. Men ligger man och växer drygt tre veckor över tiden i magen så kan det nog bli så.
Här på bilden är hon 11 timmar gammal. Jättesöt och nyfiken och orädd. Fabiola är lugn och låter oss gosa och lära känna Filippa. Släppte ut dem i hagen på eftermiddagen och hon skuttade runt. Zingo skällde på henne och undrade vad det var.
Hon tillhörde inte gården tyckte han, men han förstår nog snart att det är en ny familjemedlem.
Ha det gött
jag tror jag ska sova i natt.

Måndag 20 April

Efter lång väntan föddes äntligen Filippa.
Ett mörkt stoföl med en stjärna i pannan.Stor var hon efter lång tid i magen. Allt gick bra och nu kan man äntligen andas ut.
Nu väntar en spännande tid att se henne utvecklas.
Men nu måste jag ut och kolla till dem. Sen blir det sängen kl är visst mitt i natten. Återkommer i morgon med mer bilder.

Jag är så glad😀😀😀😀

Måndag 13 April

Fortfarande går vi i väntans tider. Men inget föl har kommit ut ännu. Hade tyckt att det skulle varit lämpligt när vädret är så passande. I helgen har vi börjat med gödselkörning och harvning med Ego. Vårbruket sätter igång. Körde först fyra lass med gödsel, sen blev det att harva. Ego tyckte först det var jobbigt och tungt med harven men efter ett tag vande han sig. I dag har vi varit i Tranås med Ego. Där fick han prova på att gå i par. Det gick jättebra.
Hundarna fick sig en cykelrunda på morgonen. De tycker det är lite för varmt mitt på dagen. De har inte fällt av sig sin vinterpäls ännu.

Tisdag 7 April

I helgen har Håkan varit på hästkörarseminarium i Örebro.
Innehållet var från bett till baksele. Var lärorikt och med massor trevliga människor med samma intresse.
Jag har varit hemma och vaktat Fabiola. Men hon kniper.
Jag har ridit Ego en hel del. I helgen blev det lite långturer.
Sen har jag kört en del Nh ridning. Funkar riktigt bra.
Nu har också vår bruket börjat med att köra gödsel och harva.
Nu blir det bråda dagar för Ego innan Fabiola kan gå i tjänst igen.
I går tränade Jonas och jag hundarna. Lite spårning och inkallning blev det. Zingo är nu elva månader och börjar bli en stor kille.

Torsdag 2 April

Vi går fortfarande i väntans tider. Fabiola har nu gått över tiden en vecka. Men det är väl inget ovanligt så här tidigt.
Hoppas att det kommer nu i helgen, man blir lite rastlöst och har svårt att göra  något vettigt.
I kväll har jag varit på träff med kattgänget. Vi är ett gäng som har kattintresset tillsammans. Vi har varit på många utställningar i hop och känt varandra länge. Många av oss har jobbat tillsamans i styrelsen. Annars har veckan mest varit oplanerad. Har ridit på Ego har kört repgrimma och Nh övningar. Han har kommit i balans igen och lyssnar fint.
Nu börjar klockan gå mot midnatt zzzzzz

Söndagen 29 Mars

I går var vi i Tranås på Nh träning med Karlberg.
Vi hade med oss Ego. Först var det markhantering sen var det ridning i repgrimma. Gick jättebra. Det är förvånansvärt vad de lär sig fort. I dag fortsatte jag hemma och tränade. Red i repgrimma och övade på det vi lärt oss. Lite bocksprång ibland men jag är helnöjd med honom.
Fabiola väntar med fölning, juvret fyller på. Vi har nu webbkamera i stallet, då behöver vi ju inte springa ut och störa henne. Men inte blir det mycket sömn om nätterna.
Hoppas våren är på väg!!!!

Torsdagen 26 Mars

Brr -14 grader stod termometern på i morse. Förra veckan trodde jag våren var här för att stanna. Men denna veckan har det varit mer snö en någon gång i vinter och kallt.
Men nu såg jag att det skulle bli 15 plusgrader nästa vecka.
Hoppas det blir så.
Nu väntar vi på att Fabiola ska föla. Tiden är inne så nu kan det komma. Men det är klart att lite kallt är det så väntar hon till nästa vecka är jag glad. I dag tog jag en sväng på Ego.
Det var underbart när solen sken. Han jobbade på fint.
Red till ett gärde och tränade tempoväxlingar, red på volt.
Var sen  ute med hundarna och gick de var ju glada över snön.
Tränade inkallning och att gå fot.

Söndagen 22 Mars

 I går var det då äntligen dags att åka till Grevagården på avelsvärdering för Nordsvenskar. Det är en höjdpunkt varje år
att se dessa hingstar som glänser och spänner upp sig för att vara snyggast. I år blev det 6 nya 3 års hingstar som godkändes för avel. De som var fyra år och godkändes förra året kom i år och gjorde sitt körprov. Det är ett krav för att vara i avel som hingst. I pausen fick vi se en uppvisning där fyra nordsvenskar körs i bredd i full fart. Det var mäktigt så man fick ståpäls.
I dag har vi jobbat hemma. Håkan tog av skorna på Fabiola, Ego hade en tappsko som behövdes sättas på. Sen var det till att hämta hö och städa stallet. Nu är det kväll och man får väl landa i soffan och se om man orkar med Beck i kväll.

Torsdagen 19 Mars

Vilket underbart väder vi haft denna vecka.
Nu börjar det torka upp och den värsta leran har försvunnit.
I dag har Matilda varit här och ridit Ego, de hade en skön tur i solen. Fabiola hon växer och pustar. Hon visar inga tecken på att det ska komma de närmaste dagarna. Men man vet ju aldrig. Jag tog en långpromenad med hundarna i dag. Det går så bra. De älskar att busa omkring i skog och ängar. De har verkligen roligt när de är två.
På Lördag är det äntligen dags för hingstvisningen på  Grevagården. Det är så imponerande med alla hingstar som vill visa upp sig. Jag återkommer med kort i helgen.
Nu är det dags för sängen zzzzzz

Söndagen 15 Mars

I går var jag hos en kompis och tittade på hennes nya kattunge. En liten ragdollhona ursöt. Då börjar man längta efter en kull kattungar. Men de jag har kvar är kastrerade.
 Håkan var med Jonas mellanpojken i Ljungby och tävlade i fäktning. Jag red en tur på Ego i går, jobbade med skänklarna och tempoväxlingar. I dag tog jag en tur på Fabiola nu är det drygt en vecka kvar till fölning. 🤩
Håkan har kört Ego i dag men det var rackans lerigt hans hovar
sugs nästan fast i leran
I förmiddags var Jonas och jag på hundträff här i byn. Elva hundar med förare var vi idag. Hade lite sök träning och inkallning. Det är jättenyttigt att träffas. Zingo han var inte alls sig lik. Gnällde och skällde och ville inte lyssna. !0 mån.
första könsmognaden har väl gjort sig påmind.

Onsdagen 11 Mars

I dag har hästarna fått var sin ridtur. Fabiola pustar men lunkar på. Ego han pustar han med för han är lite lat. Men det gick jättebra idag, han var villig och känns mycket mjukare i mun.
Har börjat förstå skänklarna riktigt bra. Håkan körde även Ego.
Där trivs han riktigt bra när han får dra vagnen.
Kylan håller i sig, det frös på nu i kväll. Nu vill jag ha våår.
Men hundarna är glada de älskar kylan. I går var jag på stan med hundarna, fick lära sig att gå fot ändå om det är massor nya dofter. Men det har de väl glömt till nästa gång.

Söndagen 8 Mars

Skitväder har det varit i helgen. Då får man passa på och göra
saker inne. I går städade vi ur Nickes rum slängde en gammel
soffa. I dag for vi till Ikea och handlade lite nya saker. Han blev så glad och nöjd.
Håkan har kört Ego med vagnen hö och vatten ska upp till hagen, det är bra att fylla upp innan veckan börjar.
Har varit ute en tur på Fabola mest skritt för hon är tung nu.
Red även Ego i dag gick jättebra han börjar fatta att även
ridning är arbete. Övade på skänkelvikning och att sätta under sig bättre nedför. Lite trav blev det men det var lerigt.
Hängde inte så mycket på bettet idag . Nu ska jag ut och ta en promenad med hundarna, de behöver sin träning.
Sen blir det Beck och soffan om jag inte somnar innan.

Söndagen1 Mars

Första dagen i Mars nu börjar våren närma sig.
I går var vi i Tranås, Håkan deltog i en skogstävling.
Det var första gången för Ego så lite nervöst var det hur han skulle uppföra sig. Det är ju en viss skillnad mot hemma när vi är ensamma i skogen. Här var det mycket hästar och människor överallt. Men Ego var lugn och sansad och lyssnade fint på Håkan. Det blev inget första pris men kul var det och ett underbart väder. Sen var det ett nöje att se kuskar och hästar som förstår varandra så bra. I dag har hundarna fått
lite träning av Jonas. Zingo tränas på inkallning med störning.
Han är nio månader nu och börjar bli lite självsäkrare.

Torsdagen 26 Februari

Regn och snö om vartannat. Men det är väl så det ska vara när vi snart är inne i Mars månad.
I veckan har vi kört hem den sista veden med Ego.
Så nu gör det inte så mycket att snön försvinner tycker vi.
I går var vet. ute och vaccinerade hästarna. I dag är det en  månad till Fabiola är beräknad att nedkomma med ett litet föl.
Vi längtar sååå  🤩
Har tränat med hundarna lite i veckan, eller Zingo är det väl mest. Men Merlin tycker nog att Zingo är trög i bland så då förekommer han Zingo. Bilden är tagen i helgen när de är igång och busar.

Söndagen 22 Februari

I Lördags var Zingos uppfödare här och hälsade på.
Jätteroligt att träffas igen och snacka hund och jämföra syskonen hur de är. Det blev ju lite hästprat också förstås för vi har även det intresset ihop.
På kvällen var Fam. Fingal ute på resturang,det hör väl inte till
vanligheten men Håkan och jag firade 20 årig bröllopsdag.
Det måste firas. Killarna stannade kvar på stan så vi fick åka hem med endast Nicke.
Helgen har även bestått utav att köra ved med Ego och lite ridning med Fabiola då hundarna var med.
I dag har vi tolkat med Ego för första gången.
Killarna tyckte det var roligt. Lite kafferep blev det i eftermiddags när grannarna var på besök.
I kväll blir det läsning av hingstkatalogen till Grevagården.
Spännande och se vad för hingstar som ska visas i år.

Torsdagen 19 Februari

Oj!! vad veckorna går, Torsdag redan.
I veckan har det varit mycket jobb för både Håkan och mig
och då menar jag inte hästjobb.
För det kallar inte vi jobb utan nöje.
Men lite ridning har det allt blivit. I går var Mathilda våran stalltjej här och var ute och red Ego. Jag tog en sväng på Fabiola i dag med hundarna i släptåg. Men i dag var hon rätt pustig tycker jag. Det närmar sig fölning.
Snön och kylan håller i sig även över helgen tror jag.
Då ska vi passa på att köra hem sista veden åt grannen vi lovat. Tills dess ha det

Söndagen 15 Februari 2009

Bjällerklang, bjällerklang ja så lät det i skogen i dag.
 Vi har varit i Tranås och kört släde.
Vi var 6 slädar och 25 personer som startade på förmiddagen.
Det var solsken och perfekt före. Hästarna skötte sig och även Ego.
Det var första gången han var med på något sådant här. Men han tyckte det var jätte roligt. Fast lite otäckt var det under de två broar vi skulle gå under. Vi hade en paus där vi grillade korv och myste, hästarna fick
 pusta och mumsa hö. Då är det gött att leva.
Gårdagen bestod också av att köra häst,
men då var arbete med att dra hem stock.

Onsdagen 11 Februari

Sportlov och det är riktigt vinterväder.
Det tillhör inte vanligheten här, snön har låtit vänta på sig,
men nu snöar det härligt varje dag.
Killarna kan vara ute och åka kälke och hundarna älskar ju snön.
Håkan har piggat på sig, så i dag tog vi Ego och passade på
att dra hem veden när det var bra före.
Han knatade på bra i dag han har väl lärt sig vad vi ska göra nu.
Backe upp och backe upp men sen går det nedför när vi ska hem med lass.
Men nu börjar han få upp kondisen blir inte riktigt så flåsig och svett.
Nu börjar john blund infinna sig, det är bäst att gå och lägga sig.
I morgon börjar jag nog dagen med en ridtur på Fabiola och
tar hundarna
med mig.
Godnatt

Söndagen 8 Februari

Denna helgen blev väl inte riktigt som planerat.
Hade hästaktiviteter inbokat både lördag och söndag, men Håkan kom
hem i Fredags med halsont och feber. Så han har tillbringat helgen i sängen.
Jag hade en släng av det i veckan men är man kvinna så klarar man det.
Det är värre med männen.
I går kom snön det har jag väntat på. Hoppas ju på en åktur med släden.
Synd bara att det smälter bort, har varit 2 plusgrader i dag.
Hundarna blev glad och ystra när de upptäckte snön ute idag.
Har jobbat lite med inkallning och gå fot med Zingo i helgen
.

Fredagen 6 Februari

I dag har hovis varit här.
Nya skor på Fabiola och Ego har det blivit.
Red en sväng med Fabiola och hundarna i dag.
Vi såg fyra rådjur som kom som en liten familj över en äng.
De tittade storögt på oss och Zingo som inte sett rådjur innan,
spände upp sig och började skälla så grovt han kunde.
Men han var duktig och sprang ej efter dem. Skönt .

Tisdagen 3 Februari 2009

Äntligen börjar dagarna bli lite längre. 😀
Nu när solen har varit framme så blir det
betydligt ljusare. Då är det gött att leva.
Nu har det varit årsmöte i Nordsvenska Hästen.
Det var välbesökt även i år.
I lördags skulle vi varit på tömkörningskurs
men det blev inställt.
Så helgen har bestått av ridning och körning
av ved i skogen.
Nicke har spelat match i innebandy.
Zingo växer på och börja växa ikapp Merlin.
Nu får han ligga i för att hinna ikapp Zingo när
de busar.
I morgon ska jag träffa kattgänget vi är några stycken
som träffas i bland och snackar katt.

Torsdagen 29 Januari

Dagarna går dax för lite uppdatering.
I
veckan som gått har det varit ridning med Fabiola.
I går var hundarna med på en lite längre runda.
De var helvilda och glada, det är härligt att se dem ifrån hästryggen.
Det gör gott i hjärtat att se dem busa öva ängarna och få göra av med sin energi. Fabiola lunkar på i maklig takt och bryr sig inte att de stojar runt henne.
Ego fick vara med Håkan i skogen i går och jobba, han var bra svettig
när de kom hem.
Sen är det den vanliga körningen med hö och vatten till hagen som Ego får bistå med. I kväll får hästarna vila då jag ska ut med några tjejkompisar
och äta det ska bli jättekul. Skönt att bara sitta en kväll.🙂

Söndag 25 Januari

Hurra, hurra, hurra, Nicke fyller tolv år.
Lördagen bestod av att fira Nicke. På förmiddagen spelade Nicke match i Innebandy.Håkan var med och stöttade.
I dag har jag ridit Fabiola barbacka och repgrimma. Hundarna fick följa med i dag. Jag var ute i ca 2 timmar. Skrittade mest. Känns bättre att rida utan sadel nu när hon är rätt rund om magen. Nu är det två månader kvar tills hon ska föla. Spännande.
Sen tog jag en tur på Ego det var ju inget vidare körväder. Han var lite seg
och ville inte trava. Han är en riktig latmask.
I eftermiddag har jag varit på årsmöte i Dacke-katten, det var längesedan jag var på något möte nu. Åkte på att vara mötesordförande och  kände mig lite rostig. men det gick bra så nu har vi en nygammal styrelse  som jag hoppas ska fungera bra ihop.
Kissen på bilden är våran Sofia

Onsdag 21 januari

Oj vad veckorna går fort, redan onsdagkväll.
I veckan har vi tränat lite Horsemanship, med hästarna.
Lite omväxling till annat arbete och nyttigt för dem.
Även Ego börjar förstå ett och annat när det gäller de sju lekarna.
I kväll var jag ute med Fabiola och red repgrimma och barbacka.
Det börjar bli lite trångt med sadeln och hennes mage.
Jag har ridit ganska mycket repgrimma med henne och det
fungerar superbra. Det känns så fritt att rida så.
Skrittade först på vår lilla väg sen red vi ut på en åker och red lite volter
i trav. Men jag längtar efter att kvällarna ska bli ljusa så man slipper rida
med pannlampa.
På lördag fyller lillkillen 12 år så veckan består även av att förbereda kalaset.

Söndag 18 Januari 2009

Ännu en helg till ända, då vi hunnit med lite av varje.
I lördags var vi i Tranås på tömkörningskurs det var andra gången
och Ego var med. Han var lite sprallig i dag men det gick bra.
Lärde oss lite teknik och får jobba på hemma till nästa gång.
 I dag har vi haft kompisar hemma och då blev det en tur med vagnen.
Vi var även i skogen och hämtade ett lass ved på seneftermiddagen.
Hundarna har varit med och stormtrivs i det här kalla vädret.
Det är skönt när man slipper tvätta hästar och hundar som är skitiga.

Tisdag 13 Januari 2009

Nu var julen slut och alla tomtar och stjärnor ska packas ner
i lådor igen. Det känns inte länge sen man tog fram det.
Men det är lika skönt att plocka tillbaks det som det är roligt att ta fram.
I dag har jag mest fungerat taxiverksamhet, efter jobbet var det att köra Nicke till bandyn och sen hem en halvtimme för att köra Jonas till fäktingen. Sen hämta upp Nicke från bandy och vända hem igen.
 Hundarna fick en promenad uppe i samhället i dag.
Tog bilen och körde dit. Zingo som inte har gillat att åka bil hoppade in
direkt. Sen var det spännande att få träffa andra hundar och ny lukter.
Zingo som snart blir åtta månader tycker det är roligt med lite ombyte.
I bland får de följa med in till stan och gå i city för att miljötränas.
Jag tror det är bra att vänja dem vid alla miljöer.

Lördag 10 Januari 2009

Ännu en dag med hästarna i centrum.
Började med en ridtur med Fabiola var uppe i skogen och kollade vad vi skulle köra hem för ved.
Vi ska köra hem grannens ved och det är långt och väldigt kuperat.
Sen kom Göran en hästkarl som vi haft hjälp av.
De var och hämtade ett lass i skogen.
Sen körde vi skogsvagnen på eftermiddagen,
vi tränade på att backa.

Torsdagen 8 Januari 2009

Nu börjar livet bli som vanligt igen.
Barnen i skolan och Håkan och jag har börjat jobba.
Lite skönt det med tycker jag.
Det blev en ridtur med hundarna i eftermiddags.
Zingo börjar fungera riktigt bra han är väldigt lyhörd,
fast lite roligt är det att få upp spår men jag lyckas att avbryta honom . Merlin har lärt sig att han ska gå bakom hästen när jag säger bakom jag tycker det är bra i skogen så han inte rusar iväg. När vi rider på väg går han fot jämte hästen.
Zingo börjar förstå och gör som Merlin.Men när vi kommer ut på öppna gärden då blir det lek och bus.
Håkan körde vatten och hö till hagen med Ego.

Tisdagen 6 Januari 2009

I dag har vi varit i Tranås på tömkörningskurs.
Det var lärorikt men kallt. Varför ska det vara så kallt i ridhus.
I dag hade vi inte med någon häst då det var genomgång, men nästa gång
får de följa med och då ska vi träna. Få se vad Ego tycker om det.
Passade på att hälsa på farmor Inga på vägen hem och fick anjuta en god middag innan det var dax att fortsätta hemåt.
Nu är helgerna över och i morgon är det arbete och vardag igen.
Hästarna får nu vila lite mer, det har varit rätt intensivt för dem de här veckorna med mycket skogskörning och härliga ridturer.
Hundarna har varit med på en del ridturer och lille Zingo som nu är 7 månader stortrivs när han får följa med.
Nu är klockan dax att lägga sig det är en dag i morgon med.

Fredagen 2 Januari 2009

I dag tog vi en härlig ridtur, båda hästarna var pigga så det blev en del trav och galopp. Ego kan vara lite trög men i dag gick det bra.
Fabiola kämpade på fast hon är nu ordentligt rund om magen.
I morgon ska vi på skogskörning i Tranås med Ego.Alltid kul att träffa andra med samma intresse.
De pratar om snö i morgon kanske man kan åka släde framöver.

Torsdagen 1 Januari 2009

Första dagen på ett nytt år.
I dag har vi varit ute med hästarna och kört ved i skogen hela dagen.
Ego som blir fyra i år får börja jobba lite ordentligt.
Han drog kälken med timmer och Fabiola drog stockar med saxen.
Hundarna var med ute och våra killar de låg och sov efter nyårsfirandet.
Gott Nytt År